Oslofjorden Berit Roald / NTB

Bisart valgkampstunt fra Rødt: Satte inn dødsannonse i avis og inviterer til begravelse

– Krysser ikke noen grenser, sier redaktør som trykket annonsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg forstår godt at folk kan reagere negativt på et så sterkt virkemiddel. Men da vi sto på stands i Sandefjord og Andebu nå nylig, fikk vi også mange positive tilbakemeldinger. Da vi publiserte annonsen ble denne delt videre 40 ganger i løpet av kort tid, sier Maren Njøs Kurdøl, leder av Rødt i Vestfold og Telemark, til Sandefjords blad.

Slik ser anonnsen ut.

Det politiske partiet har nemlig rykket inn en dødsannonse i lokalavisen med teksten «Vår alles kjære Oslofjord døde fra oss i 2021. Du var høyt elsket og vil bli dypt savnet.», de melder om tidspunkt for bisettelsen og et ønske om handling og ikke blomster på graven.

Sandefjords blad melder om flere sterke reaksjoner i kommentarfeltet på annonsen. Rødt selv ser ikke noen grunn til å reagere, men innrømmer at det er sterke virkemidler. Samtidig peker Kurdøl på at det å arrangere begravelser er en kjent aksjonsform i Norge.

Lokalavisredaktøren som godkjente annonsen mener det er greit å trykke en sånn annonse.

– Det er et sterkt virkemiddel, men jeg kan egentlig ikke se at annonsøren krysser noen grense her. Spesielt siden de klokelig avstår fra å bruke religiøse symboler, kommenterer ansvarlig redaktør og direktør Steinar Ulrichsen til egen avis.

Powered by Labrador CMS