Svartrøyken

Storbrann i Oslo og Spoons lokaler: – Smått absurd

– Etter hvert ble det tydelig at det var hos oss. Det var smått absurd, sier styreleder i Spoon AS og CEO i Spoon-gruppen, Marte Ramborg.

Publisert Sist oppdatert

Like etter klokken 18 søndag kveld fikk politiet melding om kraftig svart røyk fra en bygning i Grensen i Oslo. 

Samme kveld klokken 19.44, kunne Oslo politidistrikt melde at brannvesenet hadde kontroll på brannen, men sent søndag kveld hadde brannen imidlertid tatt seg opp igjen. 

En av leietakerne i Grensen 17, er Spoon.

Opprettholder produksjonen

Styreleder i Spoon AS og CEO i Spoon-gruppen, Marte Ramborg, forteller at de raskt fikk oversikt over at ingen var til stede i bygget da brannen brøt ut.

– Vi fikk dobbel- og trippelsjekket at ingen av våre ansatte var involvert, og det var heldigvis ingen andre i bygningen heller. Og det var det eneste viktige, og utrolig godt å få bekreftet raskt, sier Ramborg til KOM24.

Mandag går naturlig nok med til å skaffe seg en videre oversikt.

– Vi må se på hvilke konsekvenser dette får for oss videre. I dag samler vi alle ansatte først digitalt der alle kan stille spørsmål, også skal vi samles fysisk utover dagen.

Ramborg bekrefter at de har informert kunder og at fokuset nå er å ta vare på hverandre. 

– Vi ønsker å opprettholde produksjonen som normalt – fordi det er viktig at dette ikke går utover kunder og samarbeidspartnere. Men hovedprioriteten er selvfølgelig våre ansatte.

– Smått absurd

Ramborg innså ikke at det var deres kontorlokaler som var berørt før det rant inn meldinger fra bekjente som sto på en annen takterrasse i Oslo og observerte røykutviklingen. 

– Da begynte jeg å se i nettaviser, men på de fleste bildene var det vanskelig å se at det var vår adresse, men etter hvert ble det tydelig at det var hos oss. Det var smått absurd. 

Hun fikk raskt oversikt om at det ikke befant seg noen i bygget.

– Det var en utrolig lettelse, selv om dette er veldig alvorlig.

Styret i Spoon holdes løpende informert og Ramborg takker for støtten de opplever.

– Støtten renner inn fra både kunder og tidligere ansatte. Det er fantastisk å kjenne på i en slik stund. Både varme tanker og tilbud om hjelp. Det setter vi veldig pris på. 

Powered by Labrador CMS