Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) er i hardt vær etter at hun vedgikk å ha hatt Tiktok på tjenestetelefonen.
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) er i hardt vær etter at hun vedgikk å ha hatt Tiktok på tjenestetelefonen.

Mehl om Tiktok: Ser nå at jeg burde vært åpen tidligere

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) innrømmet i Stortinget at hun tidligere burde vært åpen om at hun hadde Tiktok på tjenestetelefonen sin.

Publisert

Mehl ble utfordret av Høyre og Frp i spørretimen på både bruken av appen Tiktok og på hvordan hun har unnlatt å svare Stortinget utfyllende da hun fikk spørsmål om det.

– Jeg har svart utfyllende på mange spørsmål om mine digitale verktøy, men ser i ettertid at jeg burde vært åpen om at jeg hadde Tiktok på en ugradert tjenestetelefon tidligere, sa Mehl.

Det var 1. februar at hun bekreftet at hun i en måneds tid hadde hatt appen installert på den ugraderte tjenestetelefonen sin. Bekreftelsen kom etter at stortingsrepresentanter i fire måneder hadde forsøkt å få henne til å svare på spørsmålet.

Høyre påpekte at det har vært vanskelig for Stortinget å føre kontroll med regjeringen når statsråden ikke svarer skikkelig på spørsmål som stilles henne. Mari Holm Lønseth lurte på om Mehl innser at det ikke er særlig tillitvekkende.

– Jeg ser at jeg kunne ha svart annerledes på om jeg hadde Tiktok på tjenestetelefonene tidligere. Jeg er lei for at det bidro til å skape mer usikkerhet, svarte Mehl.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS