Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier han forventer statlige universiteter og høgskoler kun bruker konsulenter i tilfeller der de ikke kan bruke interne ressurser og kompetanse. I fjor brukte skolene nær én milliard kroner på konsulenttjenester.

Universiteter og høgskoler brukte nær én milliard kroner på konsulenttjenester

Norske universiteter og høgskoler brukte i fjor 988,9 millioner kroner på konsulenttjenester. Det er en vekst på 20 prosent fra året før, viser nye tall.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Selv om regjeringen har signalisert at de ønsker at konsulentbruken i staten skal ned, vokser denne utgiftsposten for universiteter og høgskoler. Det viser nye tall fra statsregnskapet, skriver Khrono.

NTNU brukte mest, med 343,6 millioner kroner. Dernest følger Universitetet i Bergen med 136,6 millioner og Universitetet i Oslo med 129,6 millioner, ifølge tallene.

Robert Rastad, universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB), sier konsulentbruk både er ønskelig og riktig i en del sammenhenger.

– Spesielt i sammenhenger hvor det er behov for å hente inn spisskompetanse for et konkret prosjekt eller i en kortere periode. Dette er selvsagt mest aktuelt innenfor utvalgte områder, som for eksempel eiendomsfaglig spesialkompetanse eller it-prosjekter, sier

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier han forventer at statlige universiteter og høgskoler kun bruker konsulenter i tilfeller der de ikke kan bruke interne ressurser og kompetanse.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS