Videoen var så provoserende at den ble fjernet fra flere sosiale medier.

Twitter og Facebook blokkerer Donald Trumps konto

– Som et resultat av den pågående voldelige situasjonen i Washington D.C., har vi fjernet tre av Donald Trumps tweets for gjentatte grove brudd på våre regler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oppdatering: Torsdag kveld utestenger Facebook Trump ut presidentperioden.

Da tusenvis av Trump-tilhengere stormet kongressbygningen onsdag, la presidenten ut en video med hans budskap til folkemassene. Videoen var så provoserende at den ble fjernet fra Facebook, Instagram, Twitter og YouTube. Twitter blokkerte også presidentens konto.

- Som et resultat av den pågående voldelige situasjonen i Washington D.C., har vi fjernet tre av Donald Trumps tweets for gjentatte grove brudd på våre regler. Dette betyr at Trumps konto vil være blokkert i 12 timer etter at tweetene er slettet. Hvis tweetene ikke blir slettet vil kontoen forbli blokkert. Fremtidige brudd på reglene vil medføre at kontoen blir permanent blokkert.

Dette var reaksjonen fra Twitter Safety etter at presidenten hadde postet flere tweets med grunnløse påstander om at han er den egentlige vinneren av presidentvalget. Det er første gang Twitter blokkerer presidentens konto, og er et signal om at Donald Trump ikke lenger har privilegiene hos Twitter som han har hatt frem til nå som president.

I følge CNN var det hans nærmeste medarbeidere som bønnfalte Trump om å sende ut en melding for å roe ned mobben som hadde angrepet kongressen. Videoen han la ut var en kort oppfordring om å gå hjem og lang rekke av de samme grunnløse påstandene som hadde bidratt til angrepet tidligere på dagen.

Twitter merket tweeten, slik de har gjort mange ganger etter valget. Facebook gjorde det samme, men slettet videoen fra både Facebook og Instagram etter en liten stund. Også YouTube fjernet videoen.

Facebooks sjef for integritet, Guy Rosen, forklarte slettingen med at angrepet på kongressen var en nødsituasjon, og at presidentens video utgjorde en fare for økt vold.

Twitter fulgte opp med å slette videoen og to andre av presidentens tweets. Samtidig la de ut en melding som forklarte at presidentens konto er sperret.

Facebook fulgte opp med å sperre presidentens mulighet til å poste på sin Facebook-side i 24 timer. Facebook begrunnet også blokkeringen med brudd på plattformens retningslinjer.

I en blogpost forklarer Facebook at de også fjerner poster som hyller eller støtter angrepet på kongressen, oppfordringer til å ta med våpen, oppfordringer til å bryte portforbudet og oppfordringer til voldelige samlinger i fremtiden.

Powered by Labrador CMS