Strømmetjensten Netflix på en tv skjerm Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nordmenn brukte mer tid på nettet i fjor

Nordmenn brukte mer tid på internett i det første koronaåret. I snitt brukte befolkningen 3 timer og 22 minutter på internett på en gjennomsnittsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Ansvarlig for Norsk mediebarometer, Emma Schiro, forteller at tiden brukt på internett daglig økte langt mer de siste tre kvartalene i 2020 enn i årene før.

– I mars 2020 ble det brukt 5 minutter mer på internett en gjennomsnittsdag enn året før. I juni ble det brukt 32 minutter mer og i desember hele 42 minutter mer enn i samme måned i 2019, sier hun i en pressemelding.

Det er personer i alderen 20 til 24 år som brukte mest tid på internett i fjor, med 5 timer og 18 minutter på en gjennomsnittsdag.

Mange bruker strømmetjenester

Flere brukte det første pandemiåret til å høre på lydmedier, og det var flere som daglig så på video- eller filmmedier. I løpet av en gjennomsnittsdag gjaldt dette 51 prosent av befolkningen, som er en oppgang på 8 prosentpoeng fra året før.

– Dette er en stor økning på bare ett år. Vi har alle vært mer hjemme i pandemien, og i tillegg ble flere nye strømmetjenester tilgjengelige i Norge i 2020, sier Schiro.

83 prosent av dem som ser på video- og filmmedier, strømmer dette. 53 prosent ser gratis strømming, og 48 prosent har sett på betalt strømming.

Økning i spilletid

Flere brukte også mer tid på spill på internett i 2020. Tiden brukt på spilling økte med 22 minutter fra 2019 til 1 time og 48 minutter blant dem som spiller en gjennomsnittsdag.

Selv om bare 35 prosent av befolkningen spilte digitale spill på en gjennomsnittsdag i fjor, er andelen langt høyere blant barn. Hele 88 prosent av barn mellom 9 og 12 år spiller en gjennomsnittsdag.

Gutter og menn spiller langt mer enn jenter. Mannlige spillere i alderen 16 til 24 år, som er gruppen som spiller aller mest, spilte i snitt i 2 timer og 24 minutter i snitt i fjor.

Powered by Labrador CMS