Artist Stian Thorbjørnsen (f.v), også kjent som Staysman, er med på den nye singelen til Robin Stones, som er Robin Sharmas første soloprosjekt som artist.
Artist Stian Thorbjørnsen (f.v), også kjent som Staysman, er med på den nye singelen til Robin Stones, som er Robin Sharmas første soloprosjekt som artist.

Til daglig jobber Robin med kommunikasjon - nå har han sluppet singel med Staysman

Slapp nylig singelen «Bad Booty»: – Jeg har skjønt at låta har fått kjørt seg på diverse jobbfester og afterworks.

Publisert Sist oppdatert

Robin Sharma har en master i medier, kommunikasjon og IT fra NTNU, en bachelor i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania, og en fagskoleutdanning som prosjektleder innen kultur fra NISS.

På dagtid jobber han som kommunikasjonsansvarlig i Usbl. Men når scenelyset tennes og musikken dunker på maks, da kommer alter egoet «Robin Stones» fram.

– Han blir jeg når jeg lager musikk og står på scenen. Da inntar jeg rollen som «Robin Stones». En meget selvsikker, noe cocky og et naturlig midtpunkt som er født for å stå på en scene, sier Robin Sharma til KOM24.

«Bad Booty»

Han innrømmer at Robin Sharma synes Robin Stones er en veldig kul fyr.

Robin Sharma jobber som kommunikasjonsansvarlig i Usbl. Nylig startet han sitt første soloprosjekt og slapp singelen «Bad Booty».
Robin Sharma jobber som kommunikasjonsansvarlig i Usbl. Nylig startet han sitt første soloprosjekt og slapp singelen «Bad Booty».

Han er et alter ego som familien min så konturene av i ung alder og som dukket opp i ulike situasjoner, det påstår de i hvert fall nå. Jeg husker meg selv som et rolig, snilt og veloppdragent barn, og de bekrefter heldigvis det også. Så det gir mening at jeg er den jeg er i dag.

Tidligere jobbet han som strategisk kommunikasjonsrådgiver for kommunedirektøren i Trondheim kommune. Fra november i fjor inntok han rollen som kommunikasjonsansvarlig i Usbl, og parallelt med fulltidsstillingen begynte han sitt første soloprosjekt og slapp sin første singel, «Bad Booty».

– Jeg er veldig stolt over det jeg fikk til i kommunen med sosiale medier, og det varmer hjertet mitt at arven min fortsatt lever i beste velgående i Trondheim. Det å kombinere flere ting har jeg for så vidt gjort hele mitt voksne liv. Jeg har studert fulltid i sju år og jobbet fulltid på rådhuset i Trondheim, samtidig som jeg har drevet med musikk hundre prosent. Det hjelper selvfølgelig å ha en forståelsesfull jobb på begge sider, der begge parter vet at begge deler er viktig for meg, og at jeg bruker erfaringer og kunnskap fra begge sider om hverandre.

Trapper ikke ned

Sharma har drevet med musikk siden han var 16 år gammel, og det var på Manglerud videregående han traff musikkmakkeren Thomas Bugge. Sammen har duoen siden 2004 vært kjent under navnet «Robin og Bugge». Sharma har turnert fast med artist Stian Thorbjørnsen, bedre kjent som Staysman, og har gjestet mer enn 300 konserter med artisten.

Som soloartist er Stones signert av Universal Music, og han har ingen planer om å trappe ned fra kommunikasjonsstillingen i Usbl.

Tvert imot. Jeg skal fortsette i fulltidsstillingen som kommunikasjonsansvarlig i Usbl. Det er altfor mye spennende som skjer i boligbransjen og i selskapet til at jeg klarer å hoppe av. Vi har store ambisjoner innen bærekraft og vi ønsker oppriktig å levere den beste bolig- og kundeopplevelsen i bransjen.

– Jeg takler ikke meningsløse slagord og tomme festtaler, men jeg opplever oppriktig at Usbl er en av de mest seriøse boligbyggerne og tjenesteleverandørene i bransjen, og da er jeg som ansatt solgt, og ønsker å yte mitt beste. Jeg elsker kommunikasjonsfaget og har genuin interesse i arbeidsplassen min.

En forutsetning

Han henter kreativitet fra begge roller.

Jeg bedriver nok litt sånn helt om natten, helt om dagen-opplegg. Men det har funket for meg lenge og gjør det fortsatt. Jeg elsker å hente inspirasjon og ideer fra forskjellige og kanskje utradisjonelle steder. Det gjør jeg i jobben som kommunikasjonsansvarlig og i jobben som musiker og låtskriver.

På dagtid er han Robin Sharma, men når scenelyset tennes, kommer Robin Stones fram.
På dagtid er han Robin Sharma, men når scenelyset tennes, kommer Robin Stones fram.

Han har stor forståelse fra begge miljøer som tillater ham å være kommunikasjonsansvarlig på dagtid, og artist og alter ego Robin Stones på kveldstid.

– Det lar seg absolutt gjennomføre. At jeg skulle få drive med musikk profesjonelt var også en forutsetning for at jeg tok jobben, både i Trondheim kommune og i Usbl. Så er det ikke til å stikke under stol at nettopp erfaringen jeg har som musiker, og med alt det innebærer, kanskje har gitt meg et fortrinn. Jeg har for eksempel ikke blitt god i sosiale medier, eller til å forme budskap som treffer, på grunn av utdanningen, men fordi jeg har praktisert det gjennom musikken og privat, lekt meg, feilet og lykkes på mange områder.

Mikser musikk og kommunikasjon

Solodebuten har så langt vært en suksess med over en halv million avspillinger på noen uker og tung radiolisting. Og tilbakemeldingene på singelen fra kolleger har vært god.

Robin Stones har levd av musikken i mer enn ti år. Her fra en av Staysmans konsert i Oslo Spektrum.
Robin Stones har levd av musikken i mer enn ti år. Her fra en av Staysmans konsert i Oslo Spektrum.

– Jeg har skjønt at låta har fått kjørt seg på diverse jobbfester og afterworks. I tillegg dukker flere kolleger opp på konserter, og jeg er ikke overrasket over at det også er folk i Usbl som har vokst opp med musikken min. De er jo tross alt folk de også, selv om de står på som maskiner på jobb.

I ti år har han levd av musikken, og kunne fint klart seg med «bare en» karriere.

– Jeg er åpenbart heldig og priveligert, men jeg har også tatt noen kloke valg i livet og jobbet beinhardt for å kunne ha to fulltidsjobber jeg brenner for, og fortsatt kunne ha et privatliv ved siden av.

– Ja, jeg kunne fint klart meg med musikken alene eller bare kommunikasjonsjobben. Men enn så lenge ønsker jeg begge deler, og trives med det. Kanskje kommer det en dag der jeg må velge, men ikke med det første.

Powered by Labrador CMS