Direktør i Utdanningsdirektoratet Hege Nilssen, fra juleallmøte og førpremieren i desember.

Utdanningsdirektoratet har fått sitt første streamingstudio

Bidrar til å holde organisasjonen samlet: – Alle deltar på like vilkår og det skaper et bedre samhold internt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Studioet skal primært brukes til interne allmøter, opptak- og live deltakelse på konferanser og webinarer, sier kommunikasjonsdirektør Annelene Svingen i Utdanningsdirektoratet til KOM24.

Nylig har de fått sitt første steamingsstudio på plass i kontorlokalene i Schweigaards gate i Oslo.

Pandemien har stilt nye krav til både intern- og eksternkommunikasjon. Internt har det vært et mål å holde organisasjonen samlet, mens eksternt var det et stort behov for å nå ut til utdanningssektoren.

Med dette bakteppet så Utdanningsdirektoratet at det var behov for jevn oppdatering av organisasjonen på hjemmekontor og startet tidlig med digitale allmøter.

Ønsker en varig løsning

Etter hvert dukket det opp behov for flere digitale møter og webinarer med deres brukere og interessenter. I tillegg så de et behov for digital deltakelse på ulike konferanser, for å møte sektoren og nå ut med kommunikasjon.

Kommunikasjonsdirektør Annelene Svingen.

Vi har gjennom pandemien sett at webinarer og digitale arrangementer har en demokratiserende effekt i vår sektor, vi når rett og slett fram til flere på denne måten ved at vi ikke lenger er avhengig av at deltakerne reiser på en fysisk konferanse, men kan delta og få samme kunnskap og informasjon uansett hvor og når de vil, og legger til:

– Alle deltar på like vilkår og det skaper et bedre samhold internt. Vi har derfor konkludert dit hen at vi ønsker å etablere dette som en mer varig løsning.

Udir har allmøte hver måned og dette avvikles fra studio.

– Her er det en blanding av internt og eksternt innhold, og litt underholdning av og til. Vi jobber også med noen andre interne arrangementer, blant annet et felles seminar med Kunnskapsdepartementet. Ellers er studioet parat til å bistå i produksjonen av webinarer og annet innhold når behovet oppstår, slik at vi bedre når ut til de vi er til for med kunnskap, innsikt og informasjon.

Ideen om et studio begynte høsten 2020, men det var først i mai 2021 at det begynte å materialisere seg.

Udir har kontorer i fire landsdeler og vil også bruke studioet aktivt til å bygge en felles organisasjonskultur.

– Vi vil helt sikkert også finne nye bruksområder underveis, og har blant annet ambisjoner om å arrangere digitale frokostseminarer utover våren.

Kåret den beste julegenseren

Hele organisasjonen skal dra nytte av dette, og i innkjøringsfasen er det kommunikasjonsstaben som har ansvaret for streaming.

– Her vil vi ha fokus på bruker og dette vil variere avhengig av målgruppe. Hvor arrangementene sendes avhenger hvilken målgruppe vi ønsker å treffe. I en innkjøringsfase vil det primært være til intern bruk, samt webinarer til barnehage- og skolesektoren.

De ansatte hadde lite streamingkompetanse før prosjektet begynte, men flinke lærlinger har vist seg å være en viktig ressurs i arbeid med video i direktoratet.

Senior kommunikasjonsrådgiver Martin Siewartz Nielsen.

Ideen om et studio begynte høsten 2020, men det var først i mai 2021 at det begynte å materialisere seg.

– Da ble det plutselig et ledig rom etter et prosjekt og vi så muligheten til å bruke dette til studio, forteller senior kommunikasjonsrådgiver Martin Siewartz Nielsen til KOM24.

Høsten ble dermed brukt til ombygging før de i desember og januar har drevet omfattende testing og opplæring.

– Det skal vi også fortsette med utover våren. Vi hadde en førpremiere med ekstern bistand på teknikken i desember med et juleallmøte. Her var det både oppdatering fra direktøren, kåring av direktoratets beste julegenser og konsert.

Powered by Labrador CMS