Anita Krohn Traaseth er den norske fortellerstemmen når den amerikanske podkasten The Dropout kommer på norsk.

Anita Krohn Traaseth sentral når amerikansk podkast kommer på norsk

Walt Disney Company Nordic & Baltic og Podimo lanserer en norsk versjon av ABC News’ topprangerte podkast «The Dropout».

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Norge er et av de mest avanserte podkastmarkedene i verden, hvor 37 prosent av befolkningen har hørt på minst én podkast de siste 12 månedene. De fleste har et sterkt ønske om å lytte til produksjoner på norsk, forteller Hans van Rijn, SVP og Country Manager i Walt Disney Company Nordic & Baltic.  

Disney har nå lansert sin første satsing på podkast på norsk og er et nytt samarbeid mellom Walt Disney Company og Podimo.

Den prisvinnende podkasten «The Dropout» handler om Elizabeth Holmes og Theranos – en bemerkelsesverdig historie om ambisjoner og berømmelse som førte til både oppreisning og fall. Hvordan ble Holmes den yngste kvinnelige dollarmilliardæren på egen hånd, for så å mistet alt på et øyeblikk? Hvordan kunne hun, som tidligere hadde blitt omtalt som «Den neste Steve Jobs», ende i en rettsal og potensielt havne ti år bak murene? Hvordan kunne en oppfinnelse som var ment å revolusjonere helsetjenesten, potensielt sette millioner av pasienter i fare? Og hvordan kunne så mange smarte mennesker la seg lure?

I «The Dropout», som opprinnelig ble ledet av ABC News’ Rebecca Jarvis, tar Anita Krohn Traaseth lytterne med på en reise gjennom den flere år lange etterforskningen.

Podkasten inneholder utsagn og vitnesbyrd fra Elizabeth Holmes som aldri før har blitt offentliggjort, samt eksklusive intervjuer med nøkkelpersoner, tidligere Theranos-ansatte, investorer og pasienter.

«The Dropout» har mottatt flere priser, blant annet «Podcast of the Year» fra iHeartRadio Podcast Awards i 2020, og «The 2020 Murrow Award» i podkast-kategorien. Rebecca Jarvis, Victoria Thompson og Taylor Dunn er manusforfattere og reportere for «The Dropout». 

Podkasten er bare tilgjengelig for Podimo-abonnenter.

Powered by Labrador CMS