Erik Bratland, Salgsdirektør for Norge i Acast og Gustaf Helleday, Insight Manager i Acast.

Slik planlegger annonsører for 2024

Acast har presentert en nordisk rapport med innsikt i hvordan mediekjøpere planlegger sine annonseinvesteringer for det kommende året.

Publisert

Tre av fire mediekjøpere i Norge planlegger å øke sine annonseinvesteringer i podkast i 2024, ifølge en ny studie fra Acast. 

Studien er basert på data fra mediekjøpere i Norden, og avslører at kjøp av podkastannonsering motiveres av høy avkastning og muligheten til å nå spesifikke målgrupper.

Vekst i podkast-annonsering

Undersøkelsen, gjennomført i Sverige, Norge og Danmark, avslører at 83 prosent av de spurte mediekjøperne planlegger å øke sine annonseinvesteringer i podkast i 2024. 

Økningen drives, blant annet, av den generelle veksten i mediet og den høye avkastningen som podkast-annonsering gir. 

I tillegg mener 42 prosent av mediekjøperne at muligheten til å nå en spesifikk målgruppe er en betydelig faktor bak de økte investeringene.

Studien avslører også at podkast-annonsering spiller en avgjørende rolle i å styrke både merksevarekjensskap, merkevarebevissthet og merkevarepreferanse, med seks av ti mediekjøpere som anser podkast som mer effektiv enn gjennomsnittsmedia i å øke merkevarekjennskap og merkevarepreferanse.

Taper annonse­investeringer 

– Med 1,4 millioner ukentlige lyttere i Norge har podkast blitt en naturlig kanal for annonsører å nå og engasjere sin målgruppe. Det åpne økosystemet for podkast spiller en vital rolle i denne veksten, og lar skapere fra ulike bakgrunner dele sine stemmer og innhold fritt, sier Erik Bratland, salgsdirektør for Norge i Acast, i en pressemelding. 

Når det gjelder mediekategorier som taper annonseinvesteringer til podkast, peker 65 prosent av respondentene på radio som den mest berørte kategorien. 

Når mediekjøperne blir spurt om faktorene som hindrer dem i å øke annonseinvesteringene, indikerte flertallet at hovedgrunnene var preferanse for mer etablerte mediekanaler, manglende kjennskap til podkastmåling eller mangelen på en etablert lydprofil for deres merkevarer.

Åtte av ti

– Med åtte av ti annonsører som planlegger å øke sine investeringer i podkaster, er det tydelig at mediet skaper håndgripelig forretningsverdi og har blitt en stadig viktigere del av annonsørenes mediemiks, sier Gustaf Helleday, Insight Manager i Acast.

Imidlertid observerer de at noe usikkerhet fortsatt eksisterer, og mer etablerte medietyper prioriteres. 

– Det er vårt ansvar å kontinuerlig forbedre forståelsen av podkastmålinger effektivitet og kreative muligheter, for å øke både annonseinvesteringene og antall annonsører som velger å bli hørt i podkast, fortsetter Helleday. 

Studien indikerer også at mediekjøpere har høy tillit til podkastskaperne. To av tre sier at annonsering fra podkastprofiler er mer troverdig enn annonsering fra påvirkere i sosiale medier. 

Dette gjenspeiles i at én av tre mediekjøpere primært øker sine investeringer i sponsorater i podkaster, mens to av tre samtidig rapporterer om økning i investeringene i annonser.

Powered by Labrador CMS