Atle Hamar, Direktør, Lotteri- og stiftelsestilsynet
Atle Hamar, Direktør, Lotteri- og stiftelsestilsynet

VG: Lotteritilsynet varsler storaksjoner mot influensere over nyttår

Actis reagerer på at utenlandske spillselskaper utnytter smutthull i lovverket. Lotteritilsynet sier de skal ta grep.

Publisert

– Vi vil aksjonere mot influensere, idrettsprofiler og andre kjente personer som reklamerer for ulovlige pengespill når ny lov trer i kraft fra nyttår. Den nye loven gir Lotteritilsynet muligheten til å gi overtredelsesgebyr for å reklamere ulovlig for pengespill. Influenserne risikerer bot på flere hundre tusen kroner for å bryte loven.

Det sier direktør Atle Hamar i Lotteri- og stiftelsestilsynet til VG.

Inger Lise Hansen, Generalsekretær, Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan
Inger Lise Hansen, Generalsekretær, Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan

Uttalelsene er en respons på generalsekretær Inger Lise Hansen i Rusfeltets samarbeidsorgan Actis sitt utspill om at de utenlandske spillselskapene er borte fra TV-skjermen - men pøser nå reklamepengene inn på internett og i sosiale medier med bruk av kjendisambassadører og influensersponsing.

Som KOM24 skrev om i august så har utenlandske spillselskaper brukt stadig mindre penger på norsk TV-reklame, mens norske aktører har økt tilsvarende mye.

Høsten 2020 brukte norske aktører 99 millioner kroner på TV-reklame, mens de våren 2022 har brukt 124 millioner kroner.

I samme periode som norske aktører har brukt stadig mer penger på fjernsynsreklame har utenlandske spillselskap gått fra å bruke 230 millioner kroner våren 2020 til å bruke 91 millioner kroner våren 2022.

Men Hansen og Actis mener at den reelle pengebruken ikke har gått ned, men at pengene er flyttet fra fjernsyn til influensere.

– De utenlandske spillselskapene har lite å klappe seg på skuldrene for når de nå har sluttet med TV-reklame, hvis de i stedet bare flytter budsjettet over på sosiale medier, mener Inger Lise Hansen i VG.

Powered by Labrador CMS