Fotballens superstjerne, Ada Hegerberg, skal være med og dele ut fornybarpris.
Fotballens superstjerne, Ada Hegerberg, skal være med og dele ut fornybarpris.

Arrangerer fornybar-VM: – Mulighetene og potensialet som ligger i fornybar energi er ubegrensede

Har fått med seg en av fotballens superstjerner på laget.

Publisert

– I fjor lanserte vi VM i fornybar. Nå skal vi få flere ut på banen og vise seg frem. Vi håper mange vil bli med på dette laget, sier konsulent Lene Lyck Fasting i Trigger i en pressemelding.

Energi Norge vil løfte frem bedrifter og prosjekter som har gjort en ekstra innsats for å fremme elektrifisering og annen bruk av fornybar energi. Kampanjen er utviklet i samarbeid med Trigger Oslo.

– Denne gangen er det viktig å nå ut til alle deler av landet vårt, og vi håper at både Ada Hegerberg, en egen vignett som alle priser selvsagt bør ha, og et godt nominasjonsopplegg vil engasjere mange til å se seg godt rundt i lokalsamfunnet sitt etter gode eksempler på fornybare løsninger, sier Fasting i pressemeldingen.

I år har de fått med seg fotballstjernen Ada Hegerberg på laget, for å skape blest rundt satsingen.

– Jeg har alltid vært fascinert av hvordan vi bruker fjellene og fossene våre til å skape grønn og fornybar energi, og hvordan dette har bidratt til utvikling over hele landet. Mulighetene og potensialet som ligger i fornybar energi er ubegrensede. Hvis vi kan utnytte dette for at verden skal bli et bedre sted å bo, så vil jeg bidra til det, sier Hegerberg.

Energi Norge har som mål at Norge skal bli verdens første samfunn som kun går på fornybar energi, men foreløpig er vi bare halvveis og de synes overgangen går for sakte. Derfor lanserte de VM i fornybar energi i 2020. I år vil de samle landslaget – det vil si alle som bidrar med små og store tiltak for at Norge på sikt kan vinne VM.

Gjennom året skal det deles ut «Fornybarprisen» til de beste kandidatene. Den første månedsvinneren er allerede ute nå i juli, det kommer flere.

Årsvinneren av Fornybarprisen kåres den 30. mars 2022 og vinneren mottar et reisestipend på 50 000 kroner.

Kandidatene må enten ha redusert bruken av fossil energi i sin egen virksomhet, eller ha ambisiøse planer om dette, og helst ha bidratt til innovative eller inspirerende løsninger for fornybar energibruk.

– Vi er veldig fornøyde med at Ada Hegerberg vil være «kaptein» på fornybarlandslaget og presentere prisvinnerne gjennom året. I tillegg har vi fått med en svært kompetent fagjury som skal vurdere forslagene som kommer inn, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Powered by Labrador CMS