– Har du en lidenskap eller interesse, så dyrk den for alt det er verdt, sier kommunikasjonsrådgiveren i Apriil.
– Har du en lidenskap eller interesse, så dyrk den for alt det er verdt, sier kommunikasjonsrådgiveren i Apriil.

Sommerpraten:

Brøt sperrefrist på en pressemelding som skulle ut i 28 land

I sommer skal Marius Wærhaug Madsen plante kirsebærtre til sønnen på hytta i Halden.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker lykkes i bransjen.

Kommunikasjonsrådgiver i Apriil, Marius Wærhaug Madsen tok seg tid til en liten sommerprat.

– Hva gjør du i sommer?

I sommer tilbringer jeg tid på hytta i Halden med familie og min nyfødte gullgutt, Felix. Jeg planlegger å plante et japansk kirsebærstre til han der.

– Hvilken låt gir deg mest sommerfølelse?

Summer Breeze, av The Isley Brothers.

– Hvordan oppsummerer du 2021 i kommunikasjonsbransjen så langt?

Jeg syns det er mer interessant å følge med på nyhetene enn kommunikasjonsbransjen. Det er like mye behov for kommunikasjon under en pandemi som ellers. Etter at vi kom gjennom den verste knekken etter utbruddet, der mange holdt igjen, var det flere som senere viste pågangsmot og bestemte seg for å satse. Som Charles Darwin sa; «De som er mest tilpasningsdyktige til endringene i miljøet de befinner seg i, er de som overlever».

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

Min nye kollega Kristin Weber, startet i januar og har klart å komme opp og stå på rekordtid med noen av de mest komplekse kundene vi har. Hun har vist seg som en meget dyktig rådgiver.

– Hva er årets flause til nå?

I medieverdenen la jeg ekstra godt merke til da BBC måtte beklage sin håndtering av prinsesse Diana etter hele 25 år, og journalisten Martin Bashir først mistet jobben nå. Hvor ofte skjer det? Dette var flaut både for ham og for BBC. Jeg mener han har flere lik i skapet, inkludert Michael Jackson, som han intervjuet noen år etterpå og som resulterte i en heksejakt til tross for at han var uskyldig. Dette er et godt eksempel på at man ikke skal stole blindt på en statskanal.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Håper ikke det er mange, fordi jeg bruker mye tid på kvalitetssikring. Men tidligere i år brøt jeg uheldigvis en sperrefrist på en pressemelding som skulle ut i 28 land. Jeg måtte beklage for kunden og alt gikk bra til slutt. Av og til er jeg litt dårlig på å lese toppmarginen i word. Det henger nok sammen med at jeg alltid tenker «hva er saken her egentlig?»

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

Har du en lidenskap eller interesse, så dyrk den for alt det er verdt. Det er det som gjør deg unik. Og det er noe du kan tjene på. Gjør om interessen din til bransjeforståelse. Det er nok av generalister der ute.

Powered by Labrador CMS