Adevintas tidligere sjef Rolv Erik Ryssdal
Adevintas tidligere sjef Rolv Erik Ryssdal

Antoine Jouteau er ny sjef i Adevinta – Ryssdals erstatter er på plass

Har hatt stor suksess i Frankrike. Nå er han ny toppsjef i internasjonale Adevinta.

Publisert Sist oppdatert

Jouteau leder i dag Adevintas franske markedsplass Leboncoin og er allerede en del av Adedvintas toppledelse.

Han begynner i sin nye rolle den 15. august.

Det melder Adevinta i en pressemelding, torsdag morgen.

– Antoine er en erfaren leder med en dyp forståelse av den globale markedsplassindustrien, og en imponerende merittliste med å bygge og skalere lokale merkevarer. Ved å kontinuerlig gjenoppfinne og diversifisere leboncoin, har han bygget et av de mest besøkte nettstedene i Frankrike, med over 29 millioner månedlige brukere, og mer enn doblet inntekter og fortjeneste i løpet av sin periode som administrerende direktør, sier Adevintas styreformann Orla Noonan i pressemeldingen.

– Vi er sikre på at Antoines produktbakgrunn og nådeløse fokus på kundeopplevelsen gjør ham til den ideelle nye lederen for Adevinta, sier han videre.

Jouteau er selv veldig klar for jobben.

– Jeg er glad for utfordringen med å lede vår fortsatte vekst, og skape langsiktig verdi for våre aksjonærer, brukere, bedriftskunder, ansatte og fremtidige talenter, sier Antoine Jouteau i pressemeldingen og fortsetter:

– Jeg vil gjerne takke styret for tilliten og vet at jeg kan stole på støtten fra alle i Adevinta, som er forent i vår forpliktelse til å akselerere utviklingen av den sirkulære økonomien, sier han i pressemeldingen.

Jouteau har jobbet i Leboncoin siden 2009 og var ansatt nummer fem i selskapet. Han har tidligere jobbet i det franske mediehuset TDF.

Rolv Erik Ryssdal vil fortsette i rollen sin fram til 14. august.

– Under Rolv Eriks ledelse har Adevinta blitt verdens ledende rubrikkvirksomhet og han ledet oppkjøpet av Ebay Classifieds Group, sier, sier Adevintas styreformann Orla Noonan i pressemelding og legger til:

– Jeg snakker på vegne av hele styret når jeg uttrykker min takknemlighet for hans mangeårige tjeneste og ønsker ham alt godt for fremtiden.

Powered by Labrador CMS