Agnete Tøien Pedersen skal lede den nye satsingen Forte Optimize.

Forte Digital ansetter leder for ny markedsføringssatsning

Henter Agnete Tøien Pedersen fra Kahoot for å lede nysatsingen Forte Optimize: – Alt det jeg har gjort til nå i karrieren kommer sammen i ett punkt i det som nå blir Forte Optimize.

Publisert

– Etter seks veldig spennende og utfordrende år i Kahoot med rekordvekst, masse lærdom og et unikt internasjonalt miljø var tiden inne for å gjøre noe nytt, sier Agnete Tøien Pedersen, i en pressemelding.

Hun kommer fra stillingen som direktør for Kahoot’s markedsplass og har mer enn 15 års erfaring innen markedsføring og forretningsutvikling. Nå er hun hentet inn for å lede den nye markedsføringssatsning til Forte Digital.

– Da muligheten til å lede Forte Digitals nye satsning på digital markedsføring dukket opp, kunne jeg rett og slett ikke takke nei. Alt det jeg har gjort til nå i karrieren kommer sammen i ett punkt i det som nå blir Forte Optimize.

– Et scoop for oss

I tillegg til å ta med seg mange års erfaring innen både markedsføring og teknologi, og sist rollen som direktør i Kahoot, har Tøien Pedersen også hatt lederroller i selskaper som Opera Software, Dentsu og Telia.

Selv trekker hun fram Forte Digitals fokus på digitale plattformer og tjenester, smart bruk av data og tverrfaglige team som avgjørende for at hun takket ja til rollen.

– Forte Digital er et fagmiljø jeg vil være en del av og de har truffet godt i markedet med deres tilnærming til tverrfaglige team bestående av teknologer, designere og rådgivere. Den nye satsningen Forte Optimize og kompetanse vi skal tilby her, passer som hånd i hanske i det Forte Digital allerede leverer.

CMO i Forte Digital, Arild Bjørn-Larsen, forklarer at ansettelsen er en del av en ny storsatsning på datadrevet markedsføring som skal være en integrert del av Forte Digitals eksisterende tjenester.

– Agnete er virkelig et scoop for oss. I Forte Optimize skal vi bli best på datadrevet digital markedsføring og vekst. Med Agnete om bord til å lede denne satsningen er jeg sikker på at vi kan få til det, sier Bjørn-Larsen.

– Bang for the buck

Tøien Pedersen forklarer at Forte Optimize skal satse tungt på det hun kaller «growth marketing», med hovedfokus på analyse, organisk vekst og lifecycle.

– I Forte Optimize skal vi jobbe holistisk med markedsføring på samme måte som man gjør i større digitaliseringsprosjekter. Growth marketing er en strategi som har vokst ut av startupmiljøer der man ikke har de største markedsbudsjettene og må dermed tenke smart og analytisk rundt hvordan man får mest «bang for the buck».

Tøien Pedersen tiltrer stilingen 1. februar.

Powered by Labrador CMS