Gjengen i Schibsted Partnerstudio.
Gjengen i Schibsted Partnerstudio.

Schibsted Partnerstudio med kommersiell AI-stemme: – Banebrytende

Torsdag 29. juni ble du møtt av annonsørinnhold fra Equinor på VG-fronten. Inni artikkelen skjulte det seg en rykende fersk nyhet: Partnerstudios egen AI-stemme.

Publisert

Stemmen heter Bjarne, opplyser Schibsted i en pressemelding.

AI-stemmen oversetter tekst til tale på få sekunder og gir brukeren muligheten til å lytte til artikkelen istedenfor å lese den.

– Dette er en milepæl for oss i Partnerstudio, sier leder for produkt & tech, Ellen Cabrinetti. 

Vil komme mer

Cabrinetti legger til at Partnerstudio har latt seg inspirere av Aftenpostens suksess med egen AI-stemme i artikler, men presiserer at Partnerstudio har måttet lage sin egen. 

De jobber også med flere ting innenfor AI-feltet.

– Det er rett og slett utrolig spennende, og det blir gøy å utvikle stemmen videre, sier Cabrinetti.

Daglig leder i Partnerstudio, Mikaela Folkestad, er også veldig fornøyd med lanseringen. 

– Vi skal være ledende innen fremtidens historiefortelling, og en del av det er å eksperimentere tidlig med AI. Dette er et aldri så lite banebrytende steg for oss, sier hun. 

Stadig flere ønsker å konsumere innhold gjennom lyd, men ikke minst: Ifølge Blindeforbundets sider antar man at mer enn 320.000 personer levde med en synshemming i Norge i 2018. For disse blir det nå enklere også å få med seg annonsørinnhold. 

Langt samarbeid

Equinor er første kunde som benytter seg av Partnerstudios AI-stemme. De to partene har samarbeidet og testet ut innovative løsninger i snart 10 år.

– Da Schibsted tok kontakt og spurte om vi ønsket å teste ut en ny løsning for opplesing av artikkelen vi har ute nå, var vi veldig positive. Teknologien er i en tidlig fase, men for oss er det viktig å være åpne for å prøve ut nye løsninger og å bidra til at de kan testes og forbedres, sier Henrik Øinæs Habberstad, Head of brand and creative i Equinor.

Equinor-saken om Amalie Eilertsen, Norsjór og Equinor er et resultat av samarbeid mellom Equinor, UM, Try og Partnerstudio, og det er denne du kan lytte til om du ønsker. 

Powered by Labrador CMS