Katrin Berntsen forlater Aker BioMarine og går til batteri-bransjen

Katrin Berntsen går fra stillingen som kommunikasjonsdirektør for Aker BioMarine til stillingen som VP kommunikasjon i FREYR Battery.

Publisert Sist oppdatert

Det melder selskapet i en pressemelding, tirsdag kveld.

– Ingen kan være uberørt av FNs klimamelding og «code red», batterier vil være en nøkkel for elektrifisering av både transport- og energisystemer. Det kjennes derfor både som et riktig og viktig jobbskifte, sier Karin Berntsen i pressemeldingen.

Hun går nå fra stillingen som kommunikasjonsdirektør for Aker BioMarine til stillingen som VP kommunikasjon i FREYR Battery.

Berntsen kommer med 20 års internasjonal erfaring, og har tidligere holdt ledende roller i Aker BioMarine, Wilhelmsen Ships Service og Opera Software.

FREYR Batterys ambisjon er avkarbonisering av transport og energisektoren. Selskapet ble børsnotert i New York i juli i år, noe som utløste over 7 milliarder til battericelleselskapet. Det fysiske arbeidet er allerede i gang i Mo i Rana for pilotfabrikken og testlaben, som anlegges i et eksisterende industribygg.

FREYR Battery satser stort og planlegger ytterligere fire gigafabrikker. Konsernledelsen holder til på Lysaker og selskapet har nå 140 ansatte.

Kommunikasjonsdirektør Hilde Rønningsen ble ansatt i FREYR Battery i februar 2020, og i mars i år kom konserndirektør for kommunikasjon, HR, rekruttering og bærekraft, Hege Marie Norheim, på plass.

Powered by Labrador CMS