Aksel Faanes Persson har meldt overgang fra NRK til Sintef.
Aksel Faanes Persson har meldt overgang fra NRK til Sintef.

Nå kaster et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter seg på podkast-bølgen

Målet er å gjøre deg litt smartere og gi deg større tro på fremtiden.

Publisert

– Det er oppsiktsvekkende hvor stor interesse det er for forskningen vår. Vi deler allerede av den enorme kunnskapsbanken som vi sitter på, nå skal vi også gjøre det med et stadig voksende podkast-publikum, sier Mala Wang-Naveen i en pressemelding.

Hun er kommunikasjonssjef i SINTEF Digital og redaktør for den nye podkasten «Smart forklart».

Mala Wang-Naveen
Mala Wang-Naveen

Med seg på laget har hun Aksel Faanes Persson. Han har elleve år med erfaring fra NRK, blant annet fra kjente sendinger som Norgesglasset og Brønsj i NRK P1.

– Forskningsformidling er veldig gøy, og vi har mye snadder å by på. De som hører på oss risikerer å bli smartere for hver eneste episode, samtidig som de forhåpentligvis får litt større tro på at det finnes mange gode løsninger for fremtiden, sier Faanes Persson i pressemeldingen.

SINTEF har over 2000 ansatte, det inkluderer et bredt spekter av forskningsfelt, noe som vil gjenspeile seg i innholdet i podkasten.

– Det strekker seg fra temaer som cybersikkerhet til hydrogen. Her er vi innom alt fra de store matressursene som vi er i ferd med å oppdage på havets dyp, til sykdommene forskerne kan fjerne dersom vi lykkes med å forstå de små bakteriene som gjør magi i tarmen vår, sier Faanes Persson.

Episodene er på 20-30 minutter. Noen er allerede ute, og nye kommer jevnlig fremover.

Powered by Labrador CMS