– Det virker som om vi har truffet tidsånden bra og at både frilansere og kunder liker «åpne forhold», sier Ole Idar Bråthen. Fv. Ole Idar Bråthen, Christer Magnussen og Aleksander K. Erichsen.

Frilansernettverket At Hand har doblet seg på under et halvt år

– Vi visste at vi hadde forutsetninger for å tiltrekke oss kunder i hvilken som helst størrelsesorden, men dette er over all forventing.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det sier Aleksander K. Erichsen, i en pressemelding mandag.

At Hand ble startet av Erichsen, Ole Idar Bråthen og Christer Magnussen, som alle er likestilte eiere og partnere, og ble lansert 7. juni i år.

Frilansnettverket teller nå i overkant av 50 kvalitetssikrede frilansere, noe som innebærer en fordobling på noen måneder. På annonsørsiden jobber de allerede med storkunder som både Schibsted og Orkla.

– Posisjonert oss som et alternativ

– Vi har nå opprettet seks direktekoblinger til kunder som setter stor pris på både forretningsmodellen vår og kvaliteten de får fra de alltid sultne frilanserne. Samtidig ser vi også at noen av Norges fremste design-, event- og kommunikasjonsbyråer ønsker å bruke oss, noe som også er et veldig godt tegn.

Erichsen forklarer at nettverket ikke ønsker å gjøre seg til uvenn med byråer eller den tradisjonelle måten å jobbe med kunder på.

– Det er godt å se at vi har posisjonert oss som et alternativ alle kan nyte godt av, sir Erichsen.

Byrået har opplevd mye trafikk og eksponentiell vekst. Bråthen er fornøyd med nivået på frilanserene de tiltrekker seg.

– Det er alt fra bransjeveteraner til unge og prisvinnende kreatører, noe vi er veldig takknemlige for. Vi ser også at det er stor bredde blant frilanserne: det er virkelig hele regnbuen av kommunikasjonstjenester – fra performance marketing, til PR og programmering. Det er også en bonus å kunne tilby kunder tjenester som man gjerne ikke finner under samme tak ellers i bransjen, og det gir dessuten spennende muligheter på tvers av disipliner.

Er en frihetsmaskin

Neste ledd av veksten er et håp om å kunne betjene stadig flere frilansere med oppdrag.

– At Hand er jo også en frihetsmaskin. Alle våre frilansere får en passiv inntektsstrøm av å videreformidle oppdrag de ikke ønsker eller har kapasitet til å ta selv.

De tre gründerne bak tror dette er en stor årsak til all interessen fra flinke folk.

– Geografisk fleksibilitet og hjemmekontor har allerede blitt standard for de fleste, og den neste store trenden vil kanskje være friheten til å jobbe med hvem som helst – når som helst.

Frilanseren deres med foreløpig lengst avstand fra Oslo, er nå bosatt i Kristiansand. Og på sikt er det ingen ting som står i veien for at nettverket skalerer utover landegrensene.

– Det som Corona-krisen kanskje har lært oss, er at det ikke finnes noe slikt som en sikker arbeidsplass. Frilansere og selvstendig næringsdrivende har alltid levd med denne risikoen og i fremtiden ønsker vi å gjøre det enda lettere for disse menneskene å omsette high risk til high reward.

Powered by Labrador CMS