F.v. Christian Espeseth (dentsu), Alexander Solberg (Eviny) og Espen Grimmert (dentsu), smiler bredt av resultatene fra årets Hackathon for Good.

Dentsu dedikerte årets hackaton til Eviny med grønn kreativitet

– Vi lover at vi allerede i år sammen med våre kunder skal påvirke mer enn én million nordmenn til å ta mer bærekraftige valg.

Publisert

Nylig arrangerte Dentsu «Hackathon for Good», som i år besto av et case for energiselskpet Eviny. I et intensivt døgn jobbet Dentsu-teamet pro bono for null utslipp.

– Dentsu leverte grønn, gratis og energisk kreativitet til oss, forteller merkevare og sponsoransvarlig i Eviny, Alexander Solberg, i en pressemelding.

Mange nye forslag

I Hackathon for Good, svarte de på Evinys «Jakten på null»-utfordring.

– Norge trenger mer fornybar energi, mer energieffektivisering og mer elektrifisering. Hos Eviny har vi mange av løsningene, men formidlingen trenger vi alltid kloke blikk på. Her var det mange spennende forslag fra dentsu, og vi ser nå på realisering av flere av disse.

Fagansvarlig for bærekraft i Dentsu, Espen Grimmert, forklarer at de alltid stiller deres skarpeste hjerner til disposisjon for gode formål.

– Det var en stor glede å se fem team med blant annet tekstforfattere, medieplanleggere, strateger og rådgivere, ivrig meisle ut forslag som konkret kan føre til kutt i Norges utslipp, sier Grimmert.

– Det minste vi kan gjøre

Teamene fikk utfordringen klokken 9 om morgenen, og allerede et døgn senere skulle løsningene presenteres for en jury med representanter fra MENY og Storebrand.

– Det motiverer våre ansatte mye å kunne ta frem løsninger som gir konkrete svar på miljøutfordringer, og en ekstra spiss på arbeidet at det kan presenteres for kunder med bærekraft høyt på agendaen.

Christian Espeseth som er Chief Gwowth Officer i dentsu Norge, legger til at Eviny-caset var perfekt som trening, for at de kan fortsette å utfordre kundene innen bærekraft med «bærekraftsbrillene» på».

– Det er det minste vi i dentsu kan gjøre for å hjelpe våre kunder på veien til alles beste.

Bærekrafts-løfte

Espeseth forklarer at bærekraftig vekst er en stor del når Dentsu-teamet skal motiveres til å tenke vekst.

– Noen ganger skal vi utfordre kundene til å ta valg som gir mindre utslipp knyttet til produksjon eller distribusjon av reklame, andre ganger er det budskapet i eller utformingen av reklamen vi ønsker å prike i. Vi er faktisk så konkrete at vi lover at vi allerede i år sammen med våre kunder skal påvirke mer enn én million nordmenn til å ta mer bærekraftige valg.

Vinnerne av Hackathon konkurransen ble et bredt sammensatt team med kundeansvarlig Nina Angell, tekstforfatter Sigbjørn Eliassen, innholdsprodusent Marie Venås, tekstforfatter Hilde G. Andersen og kundeansvarlig Nina Wettre-Christensen.

Powered by Labrador CMS