Clas Brede Brthen og i bakgrunnen leder i hoppkomiteen Alf Tore HaugFoto: Geir Olsen / NTB

NRK: Hoppforbundet kan tape sponsor-millioner

Konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Skiforbundet kan ende med at flere sponsorer trekker seg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vår sponsoravtale skal reforhandles til våren, og utfallet av denne saken kan få betydning for hva vi gjør videre, sier Dag Are Børresen, kommunikasjonsdirektør i Help, en av hopplandslagets største sponsorer, til NRK.

Statskanalen har snakket med en rekke av sponsorene til Hopplandslaget som legger press på Norges Skiforbund. NRK refererer til både Nammo, som har sponset hopplandslaget i elleve år og RSM og Norsk Tipping, som alle undrer seg over hva som foregår. Tidligere har VG snakket med hoppernes hovedsponsor, LO, som og har kritisert forbundet.

– Vi er dypt bekymret for hvordan denne saken utvikler seg, sa Morten Brandtzæg, Nammos konsernsjef, til NRK, før helgen.

Bakgrunnen for saken er en personalkonflikt mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges skiforbund.

Årsaken er at toppledelsen i Norges Skiforbund ikke ønsker å forlenge kontrakten med Bråthen når den løper ut i april 2022. Han har vært sportssjef i 17 år.

Trenere og utøvere krever at Bråthen får fortsette i stillingen.

Mandag var det et møte mellom landslagsledelsen, sponsorer og hoppkomitéen for å prøve å finne en løsning, men i følge VG, lyktes man ikke med det.

– Vi har hatt et konstruktivt møte og vi er enige om at vi skal møtes igjen. Jeg ønsker ikke å gå inn i denne saken nå. Det er en sak som håndteres internt og det ber jeg om respekt for, sa skipresident Erik Røste til VG.

– Sponsorene er veldig glad for å ha Clas Brede Bråthen og jeg tror at det ønsket om å ha ham med videre er sterkt, sier landslagssjef Alexander Stöckl til VG.

Powered by Labrador CMS