TikTok er et sosialt nettverk der brukerne kan dele korte videoer med sang-miming, humor, dansing, eller de kan vise frem sine talenter.
TikTok er et sosialt nettverk der brukerne kan dele korte videoer med sang-miming, humor, dansing, eller de kan vise frem sine talenter.

TikTok i hardt vært etter å ha fjernet tekst som inneholdte ordene «black» og «black lives matter»

Et beskyttelsesverktøy skal i følge en talsmann fra TikTok ha markert ord med en feil.

Publisert Sist oppdatert

TikTok blir beskyldt for å svikte Black Lives Matters-brukerer etter at en bruker har rapportert at de ikke kan bruke ord som «black» eller «black lives matter» i biografien sin.

Det skriver Vox.com.

Da TikTok-bruker Ziggi Tyler skulle legge til begrepene «Black Lives Matter» og «Black success», la han merke til at det automatisk forsvant fra biografien hans. I følge Vox kunne han ikke markedsføre raserelatert innhold i biografien sin fordi det ble ansett som «upassende» av TikTok. Det fikk innholdsskaperen til å reagere med sjokk og frustrasjon.

Selv skylder TikTok på en «feil» som de har prøvd å fikse.

Til Vox sa en talsmann at TikTok har et beskyttelsesverktøy som skal flagge ut hatfulle ytringer. Den ble feilaktig satt til å markere setninger som ikke tok hensyn til rekkefølgene i ordene. Appen skal angivelig ha markert setninger i Ziggis bio som «Black Lives Matter» og «Black audience». De ble feilaktig utløst fordi kombinasjon av ordene «Black» og «audience» inneholder ordet «die» i seg.

I en uttalelse om kontroversen sa en talsperson fra TikTok:

«– Vi anerkjenner og beklager frustrasjonen, og teamet vårt jobber raskt for å fikse den betydelige feilen. For å gjøre det klart bryter ikke Black Lives Matter våre retningslinjer og har for øyeblikket over 27 billioner visninger på plattformen.»

Selskapet har også sagt at de vil lansere en offisiell @BlackTikTok-konto for å bidra til å fremme plattformens svarte samfunn og støtte kommende innholdsskapere.

Brukere av TikTok som skaper innhold til BLM-bevegelsen mener fortsatt det er en lang vei å gå, og mye må gjøres for å gjenopprette et godt forhold til plattformen fremover.

«– Dette tilfellet er bare tuppen av isfjellet», sa Ziggi til Vox.

Powered by Labrador CMS