De tre norske partnerne i PPP Siv Tonje Solfjeld, Aisha Furuberg Landsverk og Marte Ramborg sammen med konsernsjef Anders Ribba.

People People People henter svensk investor

For drøye to år siden kjøpte gründere og ledere ut byrågruppen People People People fra sin tidligere eier Bonnier. Nå tar gruppa inn en ny investor for å sikre videre organisk vekst og muliggjøre nye oppkjøp.

Publisert

People People People (PPP) består i dag av ni ulike byråer i fire land. Spoon, Trickle og Oh My utgjør den norske grenen av PPP-familien.

Nå tar PPP inn det svenske investeringsselskapet Pamica som medeier for å kunna ta neste steg i byrågruppens utvikling.

Henter finansielle muskler

– Jeg følte meg litt modig da jeg ble med på å kjøpe byrågruppa et halvt år inn i pandemien og er veldig stolt over at det har gått så bra. Vi har så langt nådd alle mål vi satte oss for vekst, rekruttering og medarbeidertilfredshet, sier byråleder i Spoon Norge og partner i PPP, Siv Tonje Solfjeld i en melding.

Totalt teller byrågruppen mer enn 400 medarbeidere som jobber bredt med kommunikasjonstjenester. Ifølge meldingen vil omsetningen i 2022 lande på godt over en halv milliard kroner.

– I den turbulente og usikre tida vi står i nå, mener jeg det er riktig å invitere inn en partner med finansielle muskler. Slik kan vi sikre arbeidsplasser, utvikle oss og agere på muligheter også i tida fremover.

Ingen endringer i lederstrukturen

Pamica består av et nettverk med mer enn to hundre investorer og omsetter for drøye tre milliarder i sine 13 selskap med cirka 1 500 medarbeidere.

– Vi har fulgt People People People lenge og vi har sammenfallende filosofi om hvordan man skal drive selskap – menneskene i fokus. Vi kaller det «fina bolag» og vi bygger for fremtiden sammen med gründerne og lederne i selskapene. Vi liker at partnerne i PPP har langsiktig eierhorisont, sier grunnlegger av Pamica, Jan-Olof Svensson.

Han er sterkt imponert over veksten til Spoon siden oppstarten.

– Spoon ble startet for 24 år siden, en imponerende reise fra fire personer på et loft til 400 PPP-medarbeidere i fire land og en halv milliard i omsetning

Alle dagens partnere i PPP er med som eiere også etter Pamicas inntog. Det skjer ingen endringer i lederstrukturen, bortsett fra at Pamica kommer til å ha representanter i styret.

– Det kommer til å bli muligheter for flere medarbeidere å bli partnere fremover. Sammen med Pamica skal nåværende og fremtidige partnere eie og drive PPP i overskuelig framtid, sier konsernsjef i People People People, Anders Ribba.

Powered by Labrador CMS