Per-Willy Amundsen
Per-Willy Amundsen (Frp), vil ha forbud mot TikTok for alle i regjeringsapparatet og departementene.

Dagbladet: Frp krever Tiktok-forbud

Ifølge avisen vil Frp ha forbud mot TikTok for alle i regjeringsapparatet og departementene.

Publisert

Leder i justiskomiteen Per-Willy Amundsen, forteller til Dagbladet at forslaget om å forby bruk av TikTok på tjenestemobilene i regjeringen, allerede er ferdigskrevet og bare skal leveres inn.

Ifølge avisen omfatter Frp-forslaget hele regjeringsapparatet, og vil dermed forby alle medlemmer av regjeringen, statssekretærer, politiske rådgivere og ansatte i departementene å ha TikTok på in jobbtelefonen sin.

– Rimer dårlig med rollen

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) opprettet en TikTok-konto tilbake i september, noe Unge Venstre leder Ane Breivik var raskt ute med å kritisere.

– Som en representant for norske myndigheter synes jeg ikke Mehl skal markedsføre seg eller departementet på sosiale medier som er så problematiske som TikTok. Og særlig ikke når man er justis- og beredskapsminister – det rimer svært dårlig med rollen hennes, uttalte Breivik til KOM24.

Mehl skrev i en e-post til KOM24 at hun selv styrer alle sine plattformer på sosiale medier selv, og at det er viktig for henne åa være ekte og ærlig i kontakt med folk.

– Jeg bidrar gjerne til å gjøre norsk politikk åpent og tilgjengelig for folk. Hvis jeg kan gi innsikt i hva det innebærer å være statsråd, er det en bonus i hverdagen min. Jeg tar på generelt grunnlag en rekke forholdsregler rundt hvordan jeg bruker digitale verktøy som PC, mobil og nettbrett, skrev Mehl.

Mener Mehl ikke skjønner alvoret

Etter flere måneder med spørsmål, kom det tidligere denne måneden fram at Mehl har hatt TikTok-appen på statsrådsmobilen i en drøy måned. Det kom fram i et intervju med TV 2, der hun innrømmet å ha hatt TikTok på tjenestetelefonen fra månedsskiftet august/september, fram til en av de første dagene i oktober.

Amundsen, som var justisminister fra 2016 til 2018, legger ikke skjul på at forslaget om å forby bruk av TikTok på tjenestemobilene i regjeringen, henger sammen med Mehls bruk av den omstridte kinesiske appen.

– Det ser fortsatt ikke ut som justisministeren skjønner alvoret i situasjonen, når vi snakker om kinesiske applikasjoner på hennes tjenestetelefon, sier Amundsen, til Dagbladet.




Powered by Labrador CMS