Hans-Christian Vadseth og Jon Georg Dale i First House.

First House etablerer lokal base i Ålesund

Flytter inn på Pir Cowork.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med et stigende antall klienter i Ålesund og på Sunnmøre, har First House med partner og seniorrådgiverne Jon Georg Dale og Hans-Christian Vadseth i spissen, etablert seg med base på Pir Cowork.

– Jon Georg og jeg lever etter mottoet «Sunnmøringen ber stein medan han kviler». Vi markerer derfor vår tilstedeværelse i Ålesund gjennom møter med nye og gamle kunder heller enn et åpningsarrangement, forteller partner og seniorrådgiver Hans-Christian Vadseth, til KOM24.

Naturlig å finne en base

Grunnen til at valget falt på Pir Cowork er todelt.

– Det ene er at vi trenger et fast tilholdssted der vi både kan ha møter med kunder og ha arbeidsplasser i flotte omgivelser. Det andre er at Pir er et sted der startups og investormiljøer møtes, og der vi ønsker å utgjøre en del av det tilgjengelige rådgivermiljøet rundt dem.

Hans-Christian Vadseth og Anja Solevågseide i Pir Cowork.

Pir Cowork, som tidligere het Idungården, huser en rekke små og store bedrifter og er en oppstarts- og innovasjonsarena i sentrum av Ålesund. Det er investorgruppen Pir Invest, og daglig leder Anja Solevågseide som står bak satsingen som sto klar i fjor sommer.

Det siste året har Vadseth tilbrakt cirka en uke i måneden på Sunnmøre. Dale begynte i First House november 2021, og har allerede rukket å jobbe med kunder med sunnmørsk tilknytning.

– Derfor har det vært naturlig å finne en base for arbeidet vi gjør i regionen. Vi planlegger ikke kontinuerlig tilstedeværelse på Pir, opplyser Vadseth.

De siste par årene har kommunikasjons- og rådgivningsselskapet hatt oppdrag for et titalls kunder på Sunnmøre.

– Blant dem er mobilselskapet Nortel, der vi har vært med siden lanseringen av selskapet og der vi også var kommunikasjonsrådgivere for selskapets børsintroduksjon.

Planlegger flere arrangementer

Mange av kundene er knyttet til den maritime klyngen på Sunnmøre, som Entec-konsernet i Ulsteinvik.

– Vi har også kjente sunnmørsbedrifter som barnemøbel- og utstyrsprodusenten Stokke, blant kundene. En av de jeg har jobbet lengst sammen med i området er Stiftelsen Kjell Holm.

Byrået har lenge samarbeidet med Adviso Advokatfirma om kundearrangementer i regionen, og dette samarbeidet fortsetter, bekrefter Vadseth.

– Det neste arrangementet vi planlegger sammen med Adviso og Pir, er et investor/transaksjonsseminar i mai. Vi planlegger også et seminar om miljøkrav knyttet til offentlige anskaffelser.

Og i oktober sikter First House mot et seminar etter at statsbudsjettet er lagt fram.

– Det er tredje år på rad, og i fjor var det nesten 100 deltakere fra sunnmørsk næringsliv.

Dette er selskapets første base utenom Oslo.

– Om det blir aktuelt med lignende opplegg andre steder i landet vil vi vurdere, men vi har ikke noe på trappene i umiddelbar fremtid.

Powered by Labrador CMS