kommunikasjonsrådgiver i Unicef, Anne-Mali Thyrum.
kommunikasjonsrådgiver i Unicef, Anne-Mali Thyrum.

Sommerpraten:

I fjor ble hun forbanna fordi hun måtte i karantene: – Flaut å se tilbake på

Kommunikasjonsrådgiver Anne-Mali Thyrum oppsummerer året så langt.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker lykkes i bransjen.

Neste ut er kommunikasjonsrådgiver i Unicef, Anne-Mali Thyrum.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg og samboeren min brukte tiden i lockdown på å bygge om en Ford Transit til en skikkelig fresh campervan, så i år fortsetter vi turen der vi slapp i fjor. Da startet turen på Sørlandet og endte i Mosjøen, så nå fortsetter turen derfra og nordover. Ser frem til en haug med soloppganger og solnedganger fra senga i bilen.

– Hvilken låt gir deg mest sommerfølelse?

– Havanna med Kjartan Lauritzen! Den gir meg følelsen av å hoppe fra tremeteren ned i deilig, blågrønt vann.

– Hvordan oppsummerer du 2021 i kommunikasjonsbransjen så langt?

– Ett år fylt med nye perspektiver! Bevegelser som #metoo, Black lives matter og alle erfaringene vi har gjort oss under pandemien, har gitt oss helt nye perspektiver. Nå begynner vi for alvor å ta det innover oss, og mange lar seg engasjere. Håpet er at vi fortsetter å utvikle oss i denne retningen fremover også. Det er fortsatt en lang vei å gå, men flere og flere hever stemmen og bruker plattformene sine på en smart, fornuftig og nytenkende måte.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Her vil jeg heller trekke frem Mills hemmelige stunt «100 000-tipset». Det rørte meg. Plutselig en dag var hele Grünerløkka tapetsert med plakater hvor en hemmelig, lokal bedrift ønsket å hjelpe de stengte bedriftene på Løkka økonomisk. Stuntet fremstod så oppriktig, samtidig som det var ekstremt kjærkomment etter en lang og tøff korona-vinter. Oslove på sitt beste < 3

– Hva er årets flause til nå?

– Årets flause er hvordan verden har klart å skjevfordele vaksinene så til de grader. Mens vi her i Norge klager over at det ikke har gått fort nok, har kun 1 prosent av verdens vaksinedoser gått til lavinntektsland. Dette er dessverre årets desidert største flause, og jeg er redd den kommer til å gjelde i lang tid fremover.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Det var kanskje da jeg kom hjem fra skitur i Italia, i februar i fjor. Vi visste knapt hva COVID-19 var, og jeg husker at jeg ble skikkelig forbanna på min daværende arbeidsgiver fordi jeg måtte i karantene da jeg kom hjem igjen. Litt flaut å se tilbake på i dag.

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Å søke på jobber som du faktisk er kvalifisert til. Det er mange kule jobber der ute, men alle er ikke ment for deg. Men - ett sted der ute ligger den perfekte stillingen og venter på akkurat deg!

Powered by Labrador CMS