ANTI hylles for sin NRK-jobb.

Her mottar ANTI DOGA-merket: – Rett og slett et mesterstykke

Juryen roser NRK og ANTI for å ha utviklet en visuell identitet som klarer å balansere mellom fornyelse og respekt for tradisjonen.

Publisert Sist oppdatert

(DOGA, OSLO): Torsdag hentet ANTI hjem DOGA-merket for design og arkitektur.

Fra ANTI, inntok Erik Johan Worsøe Eriksen og Mats Ottdal scenen. 

– NRK er for alle. Det har liten verdi at NRK produserer innhold av verdensklasse hvis ingen oppdager det. For at NRK skal fortsette å være NRK i all fremtid, må vi ha visuelle verktøy som er effektive på de plattformene de faktisk er til stede på, sa Eriksen.

Det var utgangspunktet da ANTI vant konkurransen om å utforme ny visuell identitet for NRK. 

Sammen med ANTI har NRK utviklet en designfilosofi som rommer alle slags kanaler og uttrykksformer, og som samtidig formidler verdiene distinkt, levende og empatisk.

De har skapt en variert grafisk verktøykasse som gjør at NRK kan tilpasse designprofilen, og gjøre det enklere å få tilgang til innholdet. 

– Det overordnede designet retter seg mot interaksjon mellom publikum og NRK, både gjennom digitale flater og fysiske møter. I et medielandskap med skiftende trender trenger NRK en sterk og varig identitet som skiller seg ut, sa Ottdal. 

Juryens begrunnelse

Juryen roser NRK og ANTI for å ha utviklet en visuell identitet som klarer å balansere mellom fornyelse og respekt for tradisjonen.

– Dette er rett og slett et mesterstykke fra ANTI og NRK, der de har klart å finne den perfekte balansen mellom å fornye seg og å bevare tradisjonen.

DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965 og er en årlig pris som gis til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur. 

– Designkonseptet bygger på en fast, gjenkjennelig kjerne og et klart merkehierarki. Samtidig gir det spillerom for å variere og videreutvikle elementene for å passe et spekter av programkonsepter og målgrupper. Resultatet er en dynamisk og funksjonell visuell identitet av fremragende designhåndverk, som vil gi varig verdi, sier juryen.

Powered by Labrador CMS