Karoline Rage (26) ble så nysgjerrig og engasjert under et foredrag Apriil holdt på universitetet i Bergen, at hun nå vurderer å endre karrierevalg. Hun ser fram til praktikantperioden og en bratt læringskurve.

Apriil hadde bestemt seg for å ikke ta inn praktikanter, nå skal Karoline Rage lære fra sine forbilder

– Jeg har troen på at praksisen vil ha høyt tempo med bratt læringskurve i et spennende og inkluderende arbeidsmiljø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Våren 2021 skulle bli det første året uten praktikanter for Apriil. Men Karoline Rages entusiasme gjorde at de falt pladask og brøt med egen beslutning. Etter ett foredrag ble masterstudenten så inspirert at hun måtte gjøre et forsøk til tross for at de hadde bestemt seg for å ikke ta inn praktikanter.

Siden Karoline Rage studerer master i medier og kommunikasjon, sitter hun med fersk oppdatert masterkompetanse. Det ser byråleder Fredrik Hannestad på som viktig kompetanse å benytte seg av.

En mail fra Karoline Rage gjorde at byråleder i Apriil Fredrik Hannestad måtte ta opp beslutningen om en praktikantfri vår på nytt .

– Det er viktig for oss å få tilgang til hennes nyervervede kompetanse, da noen av oss begynner å bli gamle og grå og trenger å holde seg ajour kompetansemessig. Samtidig får hun mye markedskompetanse fordi vi sitter på den kunnskapen og vet hvordan det virkelige livet fungerer- det er vinn-vinn for begge.

Tidligere har Apriil brukt å ta inn praktikanter gjennom BI, universitetet og Høgskolen i Volda. I år de hadde egentlig bestemt seg for at de ikke skulle ha praktikant. Noe de også hadde formidlet til universitetene. Men Karoline hadde vært med på foredraget de holdt, og ble med en gang veldig entusiastisk.

Under foredraget i høst ble Rage så inspirert og nysgjerrig at hun bestemte seg for å teste ut kommunikasjonsbransjen. Og det måtte skje hos Apriil. Hun hadde egentlig tenkt å bli lektor i medier og kommunikasjon.

– Hun henvendte seg til med meg og sa at hun var klar over at vi ikke var på jakt etter praktikanter, men hun hadde så inderlig lyst likevel og lurte på om vi kunne gjøre et unntak for henne. Vi falt pladask for den offensive holdningen hun hadde, og det inderlige ønske hun hadde om å komme til oss.

Da de fikk møtt henne skjønte de at dette var en ekstraordinær, spesielt flink og positiv person som passet dem godt. De brøt med egen beslutning og tok henne om bord likevel.

– Det er et ekstremt stort kompliment og en viktig tillitserklæring at de bestemte seg for å ta meg inn. Jeg tenkte at jeg måtte gjøre et forsøk og sende en mail om de var åpne for å revurdere. Nå sitter jeg her med praksisplass, og tror egentlig dette er noe jeg kunne ha drevet videre med i livet mitt.

Rage har bakgrunn innenfor mediefag og en lærerutdannelse, og tar for tiden en master i medier og kommunikasjon. Førstkommende mandag begynner hun i praksis, en tid hun er svært spent på.

– Jeg har troen på at praksisen vil ha høyt tempo med bratt læringskurve i et spennende og inkluderende arbeidsmiljø. Jeg tror jeg får utfordret meg selv, og lære utrolig mye nye nytt. Forhåpentligvis får jeg bidra med min fotografbakgrunn og erfaring.

Powered by Labrador CMS