– Med kampanjen ville vi vise hvordan mange kvinner er utsatt for menneskehandel og tvunget prostitusjon. Her finnes ingen regler, ingen sikkerhetsnett og hver dag er som Black Friday. Menneskehandel er et alvorlig brudd på menneskerettighetene, men det foregår allikevel i hvert eneste land i verden. Det at så mange har valgt å skrive under, sier litt om viktigheten av tematikken. Vi håper også at flere velger å skrive under nå de siste dagene av kampanjen, sier Mette Moberg.

Rekordmange underskrifter til kampanje om menneskehandel

På Black Friday, årets store kjøpedag, var det vanskelig å unngå plakater med priskutt, rabatter og tilbud overalt. Men det var ikke bare forbruksvarer som var på tilbud. Det var også kvinner og jenter – i en litt annerledes «Black Friday-kampanje».

Publisert

– Prostitusjon og menneskehandel generelt har vært en av mine hjertesaker lenge. Sexhandel foregår i Norge og mange andre steder i verden. Mange blir tvunget til det. De har ikke annet valg. Men man kan velge å ikke kjøpe og man kan velge å støtte en politikk som aktivt prøver å motvirke dette. Derfor støtter jeg kampanjen, sier TV 2-programleder Gunhild Dahlberg i en pressemelding.

FOKUS (Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål) har siden 25 november vært ute med sin årlige 16-dagers kampanje om vold mot kvinner.

Årets kampanje omhandler menneskehandel og tvunget sexsalg.

Flere kjente profiler har engasjert seg i sosiale medier, og kampanjen har fått inn over 3266 underskrifter - mot 545 underskrifter på en lignende kampanje i fjor.

Kampanjen, som er produsert av APRIIL reklame, har blitt delt i sosiale medier av flere kjente profiler, deriblant Kristin Gjelsvik, Henriette Steenstrup, Anne Rimmen, Else Kåss Furuseth, Nils Ingar Aadne, Solveig Kloppen, Lisa Tønne, Sigrid Bonde Tusvik, Andreas Wahl, Thomas Numme, Selda Ekiz, Harald Rønneberg, Gunhild Dahlberg, Niklas Baarli og mange flere, som alle kaster seg på kravet til regjeringen om sterkere innsats mot menneskehandel.

16-dagers-kampanjen arrangeres hvert år fra 25. november til 10. desember.

Kampanjen startet på FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner og avsluttes på internasjonale menneskerettighetsdagen.

– Med kampanjen ville vi vise hvordan mange kvinner er utsatt for menneskehandel og tvunget prostitusjon. Her finnes ingen regler, ingen sikkerhetsnett og hver dag er som Black Friday. Menneskehandel er et alvorlig brudd på menneskerettighetene, men det foregår allikevel i hvert eneste land i verden. Det at så mange har valgt å skrive under, sier litt om viktigheten av tematikken. Vi håper også at flere velger å skrive under nå de siste dagene av kampanjen, sier Fungerende daglig leder i FOKUS, Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål, Mette Moberg i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS