Tidligere TV 2-reporter Kristoffer Thoner begynner i Arbeiderpartiet. Her fra da han ledet en valgsending i 2015.

Statsministerens nye spinndoktor må holde alle kundelistene sine hemmelig

Får ikke dele kundelistene fra sin tidligere jobb med Norges statsminister. Støre sier han skjønner det.

Publisert

– Jeg forholder meg til at han har en konfidensialitetserklæring fra sin tidligere arbeidsgiver. Slik er det i noen bransjer. Jeg er tilhenger av åpenhet alle de steder man kan praktisere det. Men så har jeg forståelse for at det er behov for konfidensialitet noen steder, sier statsminister Jonas Gahr Støre til VG.

I forrige uke ble Kristoffer Thoner offisielt utnevnt til ny statssekretær på Statsministerens kontor etter at Tale Jordbakken hadde bedt om å få gå av fra samme rolle.

Thoner kommer fra konsulentselskapet McKinsey og flere medier har allerede skrevet om at kundelistene hans er hemmelige og Støre sier at det nå er opp til integriteten til Thoner å passe på når det kommer en habilitetskonflikt.

Alt Thoner selv vil si om hva han har jobbet med er at «prosjektene har vært innen media, underholdning, e-handel og telekom. Prosjektene har alle vært basert i USA og i Europa»..

I 2014 fremmet Ap, SV og Sp et forslag om at sentrale politikere må opplyse om tidligere oppdragsgivere.

– Jeg er tilhenger av åpenhet der man kan praktisere det, men så er det forhold ute i arbeidslivet som er slik de er. Han har en konfidensialitetserklæring han ikke gå fra. Jeg kan ikke kreve at han opphever den. Men slik han har forklart arbeidet sitt, finner jeg det uproblematisk i forhold til den jobben han skal gjøre for meg og SMK nå, sier Støre til VG.

Powered by Labrador CMS