Vi garanterer at du får en foredragstittel som får det til å kile i magen til enhver politiker, lobbyist og næringslivsleder!, skriver Sebastian Bergedahl Vernang i sin Arendalsgenerator.
Vi garanterer at du får en foredragstittel som får det til å kile i magen til enhver politiker, lobbyist og næringslivsleder!, skriver Sebastian Bergedahl Vernang i sin Arendalsgenerator.

Sebastian mente arrangementene i Arendal bestod av for mange floskler, så han lagde sin egen Arendalsgenerator

– Konklusjonen ligger for ofte i tittelen på arrangementet eller kommer i løpet av de første fem minuttene.

Publisert

– Grunnen til at jeg lagde denne er et stikk til alle de døve arrangementene som er full av floskler og intetsigende ord. Jeg tror alle som vært i Pollen kjenner seg litt igjen i det og føler på dårlig samvittighet rundt det.

Det sier Sebastian Bergedahl Vernang i MSL til KOM24.

Han har nå laget sin egen Arendalsuka-generator som gir et lite spark til alle de rare arrangementene man kan finne under Arendalsuka.

Inspirert av D2-generatoren

På nettsiden skriver han «Vi garanterer at du får en foredragstittel som får det til å kile i magen til enhver politiker, lobbyist og næringslivsleder!»

Og en rask kikk på generatoren viser at KOM24 til neste år kan se fram til debatter som « Morgendagen I DAG: Hvordan kan kommunikasjonsbyråene ha løsningen på å fremme globaliseringen gjennom lange sykkelløp på TV?», «Hvorfor bør Instagram være lederstjerne i det sirkulære?» og ikke minst klassikeren « Morgendagen I DAG: Hvordan kan Statsforvalteren være pådrivere mot det å få Gen Z til å si opp jobbene sine og leve av TikTok?»

Arendalsgeneratoren er inspirert av den berømte D2-generatoren og er bare ment som humor.

I år var gjengen fra MSL i Arendal bare for å observere, ikke for å ha egne arrangement. Dette er andre året hans i Arendal og det var en kveld mens han satt med kollegaer at dette klarer en generator like så godt.

Dermed satte han i gang med litt enkel koding og matet inn rare setninger og buzz-ord som «Hvordan kan x legge til rette for at y kan få til noe» og «hvorfor er løsning svaret på utfordring».

Men det ligger og et lite alvor bak det hele.

– Det som gjenspeiler seg i Arendalsuka at konklusjonen i mange av arrangementene ligger i tittelen eller kommer innenfor de første fem min av sesjonen, sier han.

Totalt ble det arrangert over 1700 arrangement i Arendal i år. Han peker blant annet på en total mangel på motstemmer i mange debatter.

– Introverte diskusjoner

Det mener han at rådgiverbransjen har et ansvar for at blir sånn.

– Det er forståelig det at man vil fremme egne arrangementer, men det kan bli intetsigende når det bare kommer støtteerklæringer, sier han.

– Resultatet blir introverte diskusjoner som ikke fører til utvikling. Det er det motsatte av det det skal være, mener han.

Vernang mener at om man som arrangør tror på sitt eget arrangement, må man tåle at folk kommer med egne løsninger.

– Vil man ikke ha tilhørere? Å drive kommunikasjon er å pleie interessesfæren og. De arrangementene jeg hadde mest utbytte av i år var de der det var motstemmer på plass, sier han og mener det er dumt konkludere allerede i tittelen på et arrangement.

– Vil man ikke ha tilhørere, spør han seg selv og lander på at det er dumt å konstatere konklusjonen i tittelen og ikke lage gode diskusjoner som drar ting framover.

Ikke redd for å bli utkonkurrert

Han innrømmer at de selv også kan gå i den samme fellen.

Tilbakemeldingen fra ledere og kollegaer i byrået har vært positive, sier han.

– Både folk og ledelse har sagt det er morsomt, sier han.

Men han er ikke redd for at hans egen Arendalsgenerator skal ta fra han og kollegaene jobber i framtida.

– Skal arrangementene bli virkelig gode må man bruke rådgivere, seier han.

Powered by Labrador CMS