– Vi har samlet tre menn som snakker om hvordan de støtter kvinnene i sine liv, sier Rina Sunder.

Det Moderne INDIA lanserer Arne-podkast

Rina Sunder har samlet menn som støtter kvinner i podkaststudio og innspillingen av historiens første «Arne talks».

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidlig i karrieren begynte Sunder som konsulent i Geelmuyden Kiese. Og her opplevde hun et enormt inkluderende arbeidsmiljø, noe som gjorde at hun trodde likestilling var fullstendig utbredt i Norge.

– Og derfor tenkte jeg aldri at likestilling var noe man i det hele tatt diskuterte i Norge. Jeg tenkte at dette var et fantastisk land som ikke hadde slike utfordringer, men etter hvert som jeg har blitt eldre, har jeg forstått at GK-miljøet var helt unikt, forteller hun til KOM24.

Sunder jobbet i byrået fra januar 1997 til høsten året etter.

– Og tenk at dette var på 90-tallet, men det var sånn Hans Geelmuyden var som person. Inkluderende og med et sterkt fokus på mangfold, med et ønske om at alle som jobbet der tenkte ulikt. Det var et fantastisk miljø og jeg trivdes svært godt.

Menn som støtter kvinner

I dag jobber Sunder i Det Moderne INDIA (DMI), en organisasjon hun grunnla i januar 2021. Hun er forfatter, foredragsholder, investor og forfatter, og DMI har siden oppstarten produsert flere podkaster til det norske og det indiske markedet og har flere ganger trender som nummer 1 og 2.

På kvinnedagen tirsdag lanseres den første Arne podkasten som har fått navnet «Arne talks».

– Vi har samlet tre menn som snakker om hvordan de støtter kvinnene i sine liv.

I første Arne-talks møter vi Fagsjef i Bransje og Industripolitisk avdeling, Sindre Finnes, Lagdommer i Borgarting lagmannsrett, Christian Lund og grunnlegger av Association of Business Women in Commerce & Industry (ABWCI), Parul Soni.

Sunder leder podkasten.

– Jeg tok kontakt med dem for et par uker siden, og jeg må berømme alle tre, for at de de umiddelbart takket ja til å bli med i podkasten.

Hun forteller hvordan historiene til gjestene rører henne.

– Lund fortalte hvordan han gikk ned ti ganger i lønn for at kona, Kristin Skogen Lund skulle få sin sjanse. Finnes, som er gift med tidligere statsminister Erna Solberg, forteller raust om sin rolle i hjemmet deres og hvordan han synes det var bare fint å holde fortet hjemme. Sindre delte også en morsom historie om et par hvor de bytter to dekk hver på bilen.

Kjernen er mangfold

Begge snakker ifølge Sunder om deres kjærlighet for partneren og valget om å sette seg selv til side slik at den andre kan følge karrieren sin. Opptaket til episoden ble spilt inn i Clubhouse, og ble sluppet natt til tirsdag.

– Vi måtte prioritere lydkvaliteten, og den blir veldig god med Clubhouse når man har med internasjonale gjester som Soni.

Foreløpig er det ikke satt opp en fast dag for nye episoder, men Sunder lover at det kommer flere episoder.

– Absolutt. Mangfold er kjernen i DMI, hvor Hans Geelmuyden er styreleder. Vi skal diskutere og planlegge videre i Arne-gruppen, men vi skal definitivt invitere flere internasjonale gjester og lage mer podkast. Orkla er den største investoren i India. Tenk at norske Orkla, med sin ferdigmat, er med på å gjøre hverdagen til yrkesaktive kvinner enklere. I første omgang begynner vi med menn som støtter kvinner. Vi vil nok også ønske å sette fokus på fedre som støtter sine døtre.

Powered by Labrador CMS