Jannicke Bakke-Olsen sendte en e-post til stortingspresident Masud Gharahkhani, og informerte han om Arne-kampanjen. Nå heter han midlertidig Anne Gharahkhani.

Jannicke Bakke-Olsen fikk stortingspresidenten til å kalle seg Anne

Sendte stortingspresidenten en e-post. Masud Gharahkhani svarte nesten umiddelbart at dette var noe han ville være med på.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Bakke-Olsen er en av grunnleggerne av Arne-kampanjen. Sammen med frivillige har hun stått på i enhver ledig stund, laget nettsiden med samme navn, den grafiske designprofilen, kampanjemateriell og pushet kampanjen organisk og laget Arne/ Anne-ramme som kan brukes på LinkedIn-profilen til de som ønsker.

Arne-kampanjen stammer fra Nederland, der kampanjen er kjent ved navnene Peter og Petra. Her i Norge har kampanjen virkelig fått fart på seg fra NRK-serien Lykkeland, og kampanjen har vært mye skrevet om i medier og delt i sosiale medier siden oppstarten i januar.

Mange kvinner har midlertidig tatt navnet Arne som sitt fornavn, og menn tar navnet Anne som sitt første navn. Men så langt har det vært en sterk overvekt av kvinner som har endret navnet sitt.

– Dette ønsket vi å endre, og derfor tok jeg kontakt med stortingspresident Masud Gharahkhani. Jeg sendte ham en e-post og forklarte han litt om kampanjen, og ble nesten overrasket at han svarte så raskt at dette var noe han ville bli med på, sier Bakke-Olsen til KOM24.

Heter Anne med stor glede

Til daglig jobber hun som gründer og senior webdesigner i Pixeldust.

– Vi har hele tiden ønsket at menn skal ta del i denne kampanjen, og tenkte at vi kanskje senker terskelen hvis vi får med oss noen store profiler, slik som selveste stortingspresidenten. Jeg synes det er utrolig flott at han ønsket å vise sin støtte offentlig, og håper han kan være til inspirasjon for mange.

Og Gharahkhani var ikke vanskelig å be.

– Jeg synes det var et flott initiativ med #Arnekampanjen for å belyse at også vi i Norge har en jobb å gjøre for å sikre mangfold og kvinnerepresentasjon i arbeidslivet og blant toppledere. Når jeg ble kontaktet av ildsjelene bak kampanjen om jeg kunne delta, så gjorde jeg det med stor glede. Dessverre er det fortsatt slik at navn og kjønn avgjør om man blir toppleder selv om man er kvalifisert. Derfor heter jeg Anne Gharahkhani på Linkedln, akkurat nå. Likestillingskampen forsetter, skriver han i en SMS stil KOM24.

Stortingspresident Masud Gharahkhani har opprettet en ny LinkedIn-profil med nytt navn for å støtte og opplyse om Arne-kampanjen.

Gharahkhani opplyser at han som stortingspresident bruker alle anledninger ved mottakelse av internasjonale gjester til å få fram viktigheten av demokrati og likestilling i Norge for at vi lykkes med vår velferdsstat.

– Samtidig vil jeg også bruke min rolle her hjemme til å få fram at vi kan bli enda bedre. Selv om vi har kommet langt i Norge, så vet vi at navn og kjønn fortsatt påvirker de mulighetene man får i arbeidslivet.

Tirsdag morgen inviterte han kvinnelige samfunnsdebattanter til 8. mars-frokost.

– Temaet er oppgjør med hets og hatefulle ytringer der kvinner dessverre er mer utsatt. Når vi feirer den internasjonale kvinnedagen, fortsetter vi likestillingskampen. Frihet, demokrati, ytringsfrihet og likestilling er viktige norske verdier. Dette gjør at vi bor i et av verdens beste land.

Powered by Labrador CMS