Hanne-Lene Dahlgren.

Hanne-Lene Dahlgren vinner prisen som årets formidler

– Vinneren gjør det enklere for alle som vil få i seg mer grønnsaker og planter, begrunner juryen av Matprisen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag kveld ble Matprisen delt ut - for åttende år på rad.

Prisutdelingen er til ære for alle dem som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat, og favner hele næringskjeden fra jord til bord, enten det er et restaurant-, kantine- eller vanlig kjøkkenbord.

Kategorien «Årets formidler», ble influenser og Vixen-vinner, Hanne-Lene Dahlgren. Under Vixen Awards i slutten av oktober, mottok hun prisen som årets influenser innen bærekraft, og torsdag ventet nok en pris.

Har tatt tak i de betente debattene

– Årets formidler er en av dem som ikke kvir seg for å stikke hodet inn i et vepsebol for å be vepsene roe seg litt ned. Vinneren har tatt konsekvensen av både de statlige ernæringsrådene og de problematiske miljøsidene ved kjøttproduksjon, og har tatt tak i en av de mest betente debattene innen bærekraftig mat, begrunner juryen, i en pressemelding.

De mener hun har bidratt med konstruktive innlegg, entusiasme og kompetanse, og at hun har en tydelig stemme i diskusjonene rundt hva som er et bærekraftig kosthold, hvordan jordbrukspolitikken vår er innrettet og hvem som lærer barna våre om godt kosthold.

– Vinneren av Årets formidler 2021 gjør det enklere for alle som vil få i seg mer grønnsaker og planter.

Powered by Labrador CMS