Her er Framom-gjengen samlet i Trondheim. Denne uken hadde de sine første dager som nytt byrå.

Nils Heldal tar med seg seks kollegaer fra Bennett og starter eget byrå

– Dette er en drøm jeg har hatt i tre år.

Publisert

– Jeg hadde lyst til å ha et reklamebyrå med en litt annen eierstruktur enn de tradisjonelle reklamebyråene har. De som skaper verdiene er de som skal dele dem, vi eier likt og én ansatt er én aksje og én stemme, jeg har bare én stemme jeg også, sier Nils Heldal til KOM24.

Han har tatt med seg seks kollegaer fra sin gamle arbeidsgiver Bennett reklamebyrå i Trondheim og etablert kontor på et loft i Køpmannsgata i Trondheim. Der skal de tilby markedsføring og kommunikasjonstjenester til trøndere og andre som trenger det gjennom byrået Framom.

Gammel drøm

– Jeg mener veldig, innerst inne, at de som skaper verdiene er de som skal ta del i dem, sier han.

Nils Heldal

For mange er Nils Heldal kjent fra tiden som musikksjef og kanalsjef i NRK P3, han var og i flere år radiosjef i NRK samt mediesjef i Rosenborg. De siste sju årene har han vært reklamemann i Trondheimsbyrået Bennett, men nå vil han altså starte sitt eget byrå.

– Det er en drøm jeg har hatt i tre år, men på grunn av kovid ble det litt forsinket, sier han.

– Hva var reaksjonen i Bennett da du sa at du slutter og tar med deg seks av dine kollegaer?

– I denne bransjen er man vant til at plutselig blir alt annerledes, så det var ingen som besvimte. Jeg ønsker Bennet alt vel, de har vært der siden 1889 og overlevd to verdenskriger, så de klarer seg nok fint med oss av bordet, sier han.

Tok med seg kunder

Heldal forteller at de fikk ta med seg sine kunder da de forlot byrået for å starte sitt eget. Dermed har de allerede kunder som Distriktspsykiatrisk senter, Coca-Cola, R. Kjeldsberg, De regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS) og Trønderenergi.

– Det er bare vi som har jobbet med dem. Så det føltes naturlig for begge parter, sier han.

– Hvordan vil man merke at det er et nytt byrå i Trondheim?

– De vil nok merke veldig mye mer selvironi og godlyndthet på våre egne kanaler enn det vi klarte å produsere i Bennet. Vi er et uhøytidelig byrå som med hånden på hjertet mener at ingen har levert det beste arbeidet enda, sier han.

Mens han snakker med KOM24 gjennomfører de sitt første kundemøte i egne lokaler. Uten at kunden fikk kaffe.

For ett mantra de har er at man ikke skal stole på bedrifter som har kaffemaskiner, for Heldal mener at da er man lat og ikke klarer å organisere et kontor som har kaffevakt. Men mens KOM24 snakker med Heldal må han innrømme at det ikke gikk bra da han skulle koke kaffe og han står og tørker opp disken.

– Må være enige med oss

– Det er en bratt læringskurve, innrømmer han.

Nå jakter de på minst tre nye ansettelser, for de har satt opp ti arbeidsstasjoner. Men det er ikke hvem som helst som får jobbe med dem.

– Det må være folk som er enige med oss på struktur og fordeling, sier han.

I Bennett bekrefter de at det ikke er noen sure miner når det kommer til Heldal og co.

– Det har skjedd i samråd med oss. Vi har lagt opp til at vi har et samarbeid med Framom og de har fått lov å ta med seg de kundene de har jobbet tettest sammen med, sier daglig leder Jan Sverre Roterud.

Han forteller at de alt er godt i gang med rekrutteringen av nye ansatte. Roterud understreker at de ikke er til erstatning for de som forsvant, men de har hentet inn ny kompetanse.

– Vi har ansatt tre nye medarbeidere denne uken her og har fortsatt to ledige stillinger som ligger ute, sier han.

Powered by Labrador CMS