Universitetet i Bergen jakter ny kommunikasjonsdirektør.

I fjor høst søkte 25 personer på stillingen som kommunikasjonsdirektør ved UiB, men ingen ble ansatt – Nå er stillingen lyst ut på nytt

Sier de merker stor interesse rundt den ledige stillingen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Dette er en stilling som er viktig for universitetsledelsen, så når vi ikke uten videre kom fram til en samlet kandidat, så var det naturlig for meg å si at vi fortsetter med konstituert direktør.

Det sier Robert Rastad, som er universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen, til KOM24.

Stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB), har stått ledig siden Tor Godal meldte overgang til Bergensavisen i fjor høst. Stillingen ble lyst ut og det kom inn 25 søkere til stillingen og i følge nettavisen Khrono ble det gjennomført intervju, men ingen ble altså ansatt i stillingen.

Nå er prosessen sparket i gang igjen og søknadsfristen går snart ut.

– Vi har ikke hatt hastverk med å lyse ut stillingen i vinter. Vi har hatt en kompetent konstituert direktør i stillingen, og så har det vært nyttig for meg å komme inn i min jobb og få innsikt i UiB, sier Rastad.

Det er Olaf Erlend Gundersen som er konstituert kommunikasjonsdirektør.

Robert Rastad sier de ikke har hatt hastverk med å lyse ut stillingen som kommunikasjonsdirektør ved universitetet.

– Det vi er ute etter er en med overordnet ansvar for intern og eksternt kommunikasjonsarbeid. UiB er en stor virksomhet der man må ha god kunnskap om hvordan jobber med en stor enhet. Vedkommende må ha gode lederegenskaper og være en god informasjons og kommunikasjonsperson selv, sier Rastad.

Personen som får stillingen får et tredvetalls ansatte under seg på kommunikasjonsavdelingen.

– Vi ser etter en som er veldig dyktig. vedkommende må kunne faget, men og være en leder. Den dimmensjonen blir viktig for oss, sier han.

Kommunikasjonsdirektøren skal være en strategisk rådgiver for universitetsledelsen.

Det er enda noen dager til søknadsfristen går ut, men Rastad sier han opplever stor interesse for stillingen.

– Jeg har fått en del tilbakemeldinger og kontaktpunkt fra folk i branskjen som er interesert i dette. Vi er spent på hvor mange som søker, sier han.

Det siste halve året har det vært en del støy rundt UiB lokalt som følge av en rekke avsløringer fra Bergens Tidende rundt avgått rektor Dag Rune Olsen. Ropstad tror ikke det vil påvirke potensielle søkere til stillingen.

– Om det skremmer vekk noen fra å søke er de ikke de rette for denne jobben, mener Rastad, som sier at krevende saker er en del av det å jobbe med informasjon og kommunikasjon i en så stor organisasjon som UiB.

Powered by Labrador CMS