Magnus Hoem Iversen forlater nå akademia for å bli spinndoktor for byrådet i Bergen.
Magnus Hoem Iversen forlater nå akademia for å bli spinndoktor for byrådet i Bergen.

Magnus skal hjelpe byrådet i Bergen å kommunisere bedre

Magnus Hoem Iversen har fått jobben som pressesjef for byrådet i Bergen og politisk rådgiver for byrådslederen.

Publisert

– Dette var en no brainer for meg, jeg tenker det er en fantastisk stilling. Dette er en av de mest spennende kommunikasjonsjobbene på Vestlandet, slik jeg ser det, sier Magnus Hoem Iversen (35) til KOM24.

Mandag denne uken begynte han i stillingen som politisk rådgiver for byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer og som pressesjef for byrådet i Bergen.

Postdoktor som blir politisk spinndoktor

Hoem Iversen forteller at det var byrådslederen selv som tok kontakt med han om stillingen i fjor sommer.

– Men da passet det ikke, for jeg holder på å skrive en bok sammen med Ida Aalen, samt at jeg måtte fullføre noen plikter hos Universitetet i Bergen, forteller Hoem Iversen.

Han kommer nemlig fra en postdoktorstilling ved UiB. I 2018 fullførte han en doktorgrad i medievitenskap der han skrev om politisk reklame i Norge og da spesielt i sosiale medier. Han undersøkte hvorfor det blir laget politisk reklame, hvordan tenker de når man lager den og det ble undersøkt hva publikum fikk ut av det.

– Det jeg tar med meg fra det over i den nye stillingen er en besettelse rundt publikum. Det at vi må tenke på hvem skal nås, hvem ønsker vi å kommunisere til. Ting blir opplevd ulikt mellom de ulike gruppene, det er så masse spennende å tenke på der, sier han.

Bergenspolitikken blir av kjennere sagt å være veldig spesiell og bare siden valget høsten 2019 har Fremskrittspartiet ekskludert to av sine tre bystyrerepresentanter, Pensjonistpartiets eneste representant meldte seg ut av partiet i fjor høst og rett før jul meldte tre av Folkeaksjonen nei til bompenger sine bystyremedlemmer seg ut av partiet, i følge Bergens Tidende.

Byrådet i Bergen har og fått en del kritikk i høst for måten de har håndtert kommunikasjonen rundt koronakrisen. Det mener Hoem Iversen er både naturlig og nødvendig.

LES OGSÅ: Se hva kommunikasjonsrådgiverne på Stortinget tjente i fjor

– Dette er jobben jeg vil gjøre

- Vi har vært gjennom en intens pandemifase der fokuset har vært på dugnad og at alle skal stille opp. Da har pressen kanskje vært mer tilbakeholden med de kritiske sakene, det har og opposisjonen. Da er det helt naturlig at det kommer perioder der man ser kritisk på håndteringen, hva er bra eller dårlig. Det er naturlig i et demokrati. Kritikk er legitim og fair. Men konkrete forbedringspunkter må jeg sette meg ned og se litt på, sier han.

– Det er litt tidlig på dag to og si at vi skal gjøre sånn og sånn, sier han videre.

Dette er Hoem Iversens andre runde innom politikken. Kort tid etter han var ferdig med doktorgraden ble han politisk rådgiver for Arbeiderpartiet i Bergen. Han var og med i valgkampen og var politisk rådgiver for daværende byutviklingsbyråd Rune Bakervik i en kort periode. Etter det var det tilbake til universitetet.

Nå vender han altså tilbake til politikken.

– Ikke et vondt ord om akademia, men dette er jobben jeg vil gjøre, sier han.

– Hva er det som er så kjekt med dette? Det er jo en jobb der du får masse kjeft?

- Kjeft må det være. Det er ikke gøy uten at det skjer litt ting. Det er et høyt konfliktnivå, men og en enormt viktig jobb. Korona har gjort politisk kommunikasjon og alt knyttet til det utrolig mye viktigere, mener han.

– Man ser når man treffer og når man ikke treffer hvor mye det kan hjelpe eller forvirre. Så jeg er glad om jeg kan bruke min faglighet til det, sier han.

LES OGSÅ: Gjerdrum-ordføreren: - Pressetrykket har vært helt vilt

Powered by Labrador CMS