RIYADH, Saudi-Arabia 20000125: Musmak festning er nasjonalsymbolet på det saudiarabiske riket. En mann i tradisjonelt antrekk inne i festningen. Foto: Lise Åserud / NTB .

DN: UiO-Professorer reagerer på Gambits avtale med Saudi-Arabia

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som KOM24 har omtalt, har Dagens Næringsliv avslørt at flere av Gambit H+Ks norske konsulenter jobber for Saudi-Arabia fra byråets kontor i hovedstaden.

Gambit har og en rammeavtale med Universitetet i Oslo og avisen omtaler flere professorer som nå reagerer på byråets samarbeid med det kontroversielle landet.

– En institusjon som UiO bør ikke kjøpe tjenester av et byrå som driver med PR for et så autoritært regime som Saudi-Arabia. Dette pr-byrået jobber etter min mening for en kriminell organisasjon med liv på samvittigheten, sier professor Tore Wig ved Institutt for statsvitenskap, til avisen.

Flere andre ansatte reagerer også.

Kommunikasjonssjef Berit Kolberg Rossiné ved Universitetet i Oslo sier til avisen at de vil ta opp denne problemstillingen med Gambit H+K.

Henrik Halvorsen, administrerende direktør i Gambit bekrefter at det har vært kontakt mellom partene.

– Vi kan forstå at det reises spørsmål til hva vi gjør. Vi er trygge på at de konkrete prosjektene er i en kategori som vi kan jobbe med. I dette tilfellet mener vi at det vi gjør er innenfor rammene av norsk politikk, som er at forholdet mellom Saudi-Arabia og Norge er konstruktivt og at det er potensial for mer samarbeid og kontakt, sier han til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS