Peter Gitmark i Hill & Knowlton ser frem til å ta norsk samfunnsliv med på innsiden av amerikansk politikk under neste års presidentvalg med Washington- seminaret.

Hill & Knowlton overtar Washington-seminaret

Kjell Terje Ringdal gir stafettpinnen videre til verdens eldste kommunikasjonsbyrå.

Publisert

For 23 år siden organiserte Kjell Terje Ringdal den aller første utgaven av Washington-seminaret. 

Siden den gang har over 600 deltakere fra norsk næringsliv, organisasjonsliv og media deltatt på det årlige seminaret for å lære av og utfordre sentrale stemmer og personer i amerikansk politikk, media og næringsliv.

– Det er selvsagt vemodig, men det føles riktig å gi stafettpinnen videre til noen jeg vet vil forvalte dette på en fremragende måte. Hill & Knowlton har et sterkt nettverk og kontakter i USA som vil komme deltakerne til gode, sier Ringdal i en pressemelding. 

Viderefører en institusjon

Siden 2008 har Ringdal gjennomført seminaret i tett samarbeid med Hill & Knowlton. Nå kjøper Hill & Knowlton Washington-seminaret, og vil videreutvikle det i tett samarbeid med sine byråkolleger i Washington.

Peter Gitmark, leder for samfunnskontakt i Hill & Knowlton, tar nå over ledelsen.

– Vi gleder oss til å videreutvikle institusjonen som dette seminaret har blitt for samfunns-, organisasjons- og næringslivet i Norge, forteller Gitmark.

En ekstraordinær situasjon

Hva er Washington-seminaret?

  • Gjennom 20 år de samlet norske politikere, journalister, næringslivsledere og kommunikasjonsfolk i Amerikas og verdens maktsentrum hver høst.
  • Over 600 personer fra alle deler av norsk samfunnsliv er en del av alumninettverket, som årlig finner sammen på Den amerikanske ambassaden i Oslo.

  • På seminaret får deltakere fra norsk organisasjonsliv, næringsliv og media lære fra noen av USAs fremste eksperter på politikk, medier og kommunikasjon.

  • Neste seminar finner sted 1.-7.november, og deltakerne vil blant annet besøke valgvaken under valgnatten 5.november.

Sammen med sine kolleger med bakgrunn fra politikk, journalistikk og Washington, ser han frem til å videreutvikle seminaret et viktig år i amerikansk politikk.

Valgvake og hjemmebesøk

Seminaret er lagt midt under presidentvalget i USA, fra 1.-7.november. 

Gitmark sier at årets program vil ta deltakerne med på innsiden av det amerikanske valget.

– Vi møter noen av USAs fremste eksperter, taleskrivere, tankesmier, akademikere, aktivister og journalister, sier han. 

I tillegg skal de bak fasaden og komme tettere på vanlige amerikanere.

– Vi skal besøke amerikanske familier, banke på dører til amerikanske velgere og ikke minst – bli med på valgvake, fortsetter han. 

Fremover vil Kjell Terje Ringdal legge full kraft på andre prosjekter, blant annet den europeiske ekvivalenten til Washington-seminaret - Berlinseminaret. 

Powered by Labrador CMS