Tirsdag morgen slapp Teft Bransjerapporten – som viser tall og trender for kommunikasjonsnæringen.
Tirsdag morgen slapp Teft Bransjerapporten – som viser tall og trender for kommunikasjonsnæringen.

MENINGER:

Ikke vær dinosaur, vis omsorg

«Her er bransjerapporten til Teft oppsummert i 15 punkter. Versågod!», skriver Meri Wiik.

Publisert

1. De unge vil jobbe i byrå og mediekanal. De gamle hos annonsør. Kan det være fordi ringrevene har brent poten i byrå, og trenger trygghet og mindre deadlines?

2. Lønnsveksten på 7 prosent i 2022 tas nesten igjen av prisvekst. Både bra og dumt. Bra fordi det betyr at lønnsmottakere kompenseres for økte priser. Dumt for relativ lønnsvekst.

3. NRK, Schibsted, Finn og DnB troner øverst når 2000 bransjefolk svarer på hvor de aller helst kunne jobbe. Det er bare to byråer på lista. People and Culture må høyere opp på agendaen i byråene, tror jeg…

4. Det er kvinnetungt blant de mest populære lederne. Bare for seks år siden, var første gang en kvinne dukket opp. Nå er det 3 kvinner på topp

5. Fredrik Fornes skiller seg ut som en nykommer på lista. Gratulerer med velfortjent plassering! Her har jeg bidratt med en stemme. Fredrik er btw i Bermuda, så han kunne ikke komme og motta applaus. Det hadde hele salen fått med seg. Lurer på hvorfor. (Anbefaler å ikke følge ham på Instagram).

5. «Bare» 1/4 bransjefolk planlegger å bytte jobb i 2023. Tallet har faktisk gått ned. Blir vi flinkere til å ta vare på folka våre? Håper det! Det blir i alle fall vanskeligere å ansette spesialister, sier Ole Janzso i Teft.

6. «Fryktgrafen» er et resultat av Putin som herjer, strømpriser og generelt dårlige nyheter. Vi bekymrer oss mer. Sånn generelt.

7. 1/4 ønsker et bedre arbeidsmiljø. Vi driter i bordtennisbord. Vi vil ha omsorg. Stikkord: employer branding blir viktigere. Hopp på det toget NÅ (det er btw en av tingene jeg vil jobbe med i drømmejobben jeg er på utkikk etter).

8. Trygghet og stabilt arbeidsmiljø kommer på tredjeplass for årsak til at folk viø bytte jobb. Tallet har økt fra 12 prosent i 2021 til nesten 30 prosent i 2022.

9. Høyere lønn er fortsatt den største årsaken til at folk vil bytte jobb. Lønn kommer derimot på 9. plass når Teft lurer på hvorfor folk velger å bli på arbeidsplassen sin.

10. Vi har en ukultur i bransjen og faget der det forventes at vi jobber for mye og er tilgjengelige når vi er sykemeldt. 80 prosent har følt seg nedstemt og kjent på negativt stress fordi de drukner. Not OK!

11. Vil du opp i lønn, søk stillinger i teknologi/tjenestedesign, PR eller MarTech. Der er nemlig lønnsveksten høyest.

12. Ikke vær en rekrutteringsdinosaur. Bli bedre på prosess og employer branding. Vis deg frem og husk at du ikke skal skremme kandidatene.

13. Du er en ambassadør for bedriten din. Omvendt intervju er en genial hack, poengterer Anna Blom Rian i Teft. Og, som hun sier: «Bli JÆVELIG mye bedre på avslag» i rekrutteringsprosessen.

14. IKKE GLEM onboarding.

15. Det er visst Ole Janzso i Teft, som smeller sammen rapporten omtrent egenhendig. Han fortjener en digital applaus.

———————————————-

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.


Powered by Labrador CMS