Sofie Dege Dimmen, seniorrådgiver kommunikasjon i Nærings- og fiskeridepartementet. Foran en murvegg, smilende.
Sofie Dege Dimmen, seniorrådgiver kommunikasjon i Nærings- og fiskeridepartementet.

Hun er ny kom-rådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet

Sofie Dege Dimmen er ny seniorrådgiver innen kommunikasjon i Nærings- og fiskeridepartementet.

Publisert

Sofie Dege Dimmen kommer fra jobben som produsent i NRK. De siste årene har hun hatt ulike roller i rikskanalen.

Nå har hun startet i stillingen som seniorrådgiver innen kommunikasjon i Nærings- og fiskeridepartementet. I en e-post til KOM24 skriver Dimmen at sakskomplekset i NFD treffer henne midt i hjertet.

– Norge skal gjennom en stor omstilling i møte med det grønne skiftet, og veldig mye av det er det NFD har ansvaret for. Det handler om grønn industriutvikling, handel med utlandet, fiskeripolitikk og masse spennende teknologiutvikling – både til havs og til lands. 

Hun tror det blir utrolig spennende og meningsfylt å være med på å kommunisere dette arbeidet.

– Nå høres det nok ut som jeg er blitt en indoktrinert kommunikasjonsrådgiver allerede, men det gjøres utrolig mye bra her som jeg mener er viktig at flere blir klar over. Og det blir hovedoppgaven min fremover. 

– Stor omstilling

Dimmen har også jobbet som journalist i Budstikka og NTB. 

Etter totalt elleve år i pressen, hvor hun har jobbet mest med nyheter, er det utfordrende å følge «linja» i den nye jobben, skriver hun.

– Det vil si at jeg ikke alltid kan gå rett til det jeg anser som kilden, men følge riktig rekkefølge for hvem som skal kontaktes når. Det har skjedd flere ganger at jeg har hoppet over noen ledd og må beklage i ettertid. Heldigvis er det mange flinke og tålmodige folk her som skjønner at det er en stor omstilling for en som aldri har jobbet i byråkratiet. Man kommer også langt med et smil!

Dimmen har siden 2021 vært styremedlem i journalist-konferansen Svarte Natta. Hun gir seg også i dette vervet, men ikke fordi hun måtte.

– Jeg var jo med i styret i to år, og har hatt utrolig stort utbytte av det både faglig og personlig. Det var ikke noe problem for Norsk Journalistlag eller min nye arbeidsgiver at jeg var med i styret. Men jeg tenker at det er viktig for konferansen sin del at det er noen med tilhørighet i nord som tar over stafettpinnen. Men kanskje jeg kan benytte muligheten til å oppfordre noen ivrige kommunikasjonsrådgivere i nord til å melde sin interesse?, skriver hun.

Gleder seg

Spennet i arbeidsoppgavene er noe av det Dimmen ser mest fram til.

– Jeg får jobbe med så mange ulike og spennende saker som påvirker hverdagen og arbeidsplassene til folk over hele landet. Jeg får reise med statsrådene, NFD huser jo både fiskeriministeren og næringsministeren. 

De som jobber med kommunikasjon, bistår med kommunikasjonsråd i kriser, men jobber også strategisk. 

– Mange er nok ikke klar over at vi jobber med dem som sitter til enhver tid, altså uavhengig av partitilhørighet. Den integriteten som jeg har med meg fra journalistikken får jeg god nytte av her.

Powered by Labrador CMS