Iver Daaland Åse jobber med kommunikasjon for Bybanen i Bergen i sommer.
Iver Daaland Åse jobber med kommunikasjon for Bybanen i Bergen i sommer.

– Skummelt å si at jeg er «ferdig» med journalistikken

Iver Daaland Åse er utdannet fotojournalist, men er nå inn i sin andre sommer som kommunikasjonsmedarbeider.

Publisert Sist oppdatert

I sommer jobber Iver Daaland Åse med kommunikasjon for Bybanen og Bybanen Utbygging i Bergen. 

Fra høsten starter han også i ny jobb som kommunikasjonsrådgiver i Kartverket. I sommervikar-spalten svarer han på noen spørsmål.

Sommervikarer

KOM24 vil gjerne snakke med flere vikarer som jobber med kommunikasjon eller markedsføring i sommer! Har du tips? Send en e-post til tips@kom24.no

-------------------------

– Hva er dine arbeidsoppgaver i sommer?

– Jeg jobber med en kombinasjon av innholdsproduksjon, arbeid med web, og førstelinje-kontakt. Oppgavene har bestått i å skape foto og video-innhold i forbindelse med åpningen av de nye sykkeltunnellene i Bergen, som vi har distribuert til de som måtte ønske dette innholdet. Det har vært veldig spennende, fordi bildene og videoene har virkelig gått som varmt hvetebrød den siste tiden.

– Store mediehus som CNN og Smithsonian magazine har laget saker, og  World Economic Forum har laget en video som omtaler prosjektet. Førstelinje-kontakten handler om dialog med byen man jobber i, og et proaktivt fokus på å informere menneskene og bedriftene vi jobber rundt.

– Hvorfor ville du ha akkurat denne sommerjobben?

– Dette er faktisk det tredje året på rad jeg jobber i Bybanen Utbygging, og det er veldig kjekt å få komme tilbake hit. Prosjektet Bybanen er et utrolig spennende prosjekt som påvirker en helt by, og sikrer en bærekraftig samferdselsutvikling på Vestlandet, da er det utrolig gøy å få lov til å jobbe med det fra kjernen av utviklingen. 

– I tillegg så er det en enorm bonus i arbeidsmiljøet og måten man jobber på i Bybanen Utbygging, hvor det er utrolig mange hyggelige og flinke folk, som det er masse å lære av. Måten man jobber på er veldig hands-on og i direkte kontakt med kjernemålgruppene. 

– Hva er mest spennende med å jobbe med kommunikasjon?

– Fram til nå så har egentlig alle planer vært å gå videre med journalistikken, og det er først det siste halvåret at kommunikasjonsfaget som seg selv har blitt en plan. Sånn sett så er det egentlig litt skummelt, men det oppleves som å gå inn i et fag med en helt særegen tyngde og evne til å skape noe. 

– Det er utrolig stilig hvordan man kan kombinere strategisk formidling med forskjellige unike fag, og hvordan man kan gjøre forskjellen på et forståelig og uforståelig prosjekt.

– Er dette noe dere kan se for deg å jobbe med framover?

– Så lenge kommunikasjonsbransjen forblir et sted med rom for visuell formidling, og muligheter for å skape engasjement, så tror jeg nok det kan være aktuelt å jobbe med framover. 

– Som utdannet fotojournalist så har det fram til nå vært litt fremmed å tenke langsiktig på kommunikasjonsbransjen, men med de neste to årene planlagt så tenker jeg at det blir spennende å få et skikkelig fotfeste i faget. Det er litt skummelt å si at jeg nå er «ferdig» med journalistikken, og det er ikke sikkert det blir sånn for alltid, men faget og folkene i bransjen er engasjerende og det hjelper mye!

Powered by Labrador CMS