Beboere på St. Hanshaugen er i harnisk over den sjenerende Pepsi-reklamen. Bymiljøetaten har aldri gitt tillatelse til oppsettingen.

I harnisk over Pepsi-reklame: – Må fjernes

Beboere reagerer sterkt. Bymiljøetaten vurderer reklamen som trafikkfarlig og sier den må fjernes.

Publisert Sist oppdatert

I St. Hanshaugen bydelens offentlige Facebook-gruppe er det stor uro på grunn av en massiv Pepsi-reklame som dekker hele fasaden ved det trafikkerte krysset mellom Ullevålsveien og Waldemar Thranes gate. 

– Det er mange av oss her på Haugen som har reagert. Jeg satt på Java kaffebar i morges, og flere snakket om det. Vi føler oss invadert og mener dette bør fjernes så raskt som mulig, sier Cathrine Røsseland, en av beboerne. 

Det spekuleres på Facebook om hvorvidt tillatelse i det hele tatt er gitt for en så stor reklameflate. 

Bård Eion Flaen, pressevakt i Bymiljøetaten, svarer følgende til KOM24: 

– Det er søknadsplikt ved oppsett av slik reklame, og Bymiljøetaten har ikke mottatt en søknad i dette tilfellet. Vår vurdering er at skiltene er trafikkfarlige og må fjernes, og vi vil kontakte reklameeier med forhåndsvarsel om vedtak.

Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

Reklamen er signert Ringnes for PepsiCo.

Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes, forklarer at kampanjen er en del av en global konseptfornyelse av merkevaren og vil være synlig på ti ulike bygninger og flater i Oslo denne uken og neste. 

– Vi har fått bekreftet fra vårt byrå at tillatelse fra bygningseieren er gitt. Vi sjekker nå hva som er gjort opp mot Oslo kommune. Hvis det viser seg at tillatelsene ikke er innhentet, vil vi fjerne bannerne, sier Bruusgaard. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS