Melina Johnsen er en av influenserne som har fått fjernet innlegg fra Instagram.
Melina Johnsen er en av influenserne som har fått fjernet innlegg fra Instagram.

VG: Instagram fjerner innlegg om OnlyFans

Instagram mener flere norske influensere bryter deres regelverk.

Publisert

– Vi fjerner innhold som bryter med våre retningslinjer og sender en advarsel hver gang de brytes, skriver Camilla Nordsted, Corporate Communications Manager for Instagram-eier Meta i Norden, i en e-post til VG.

Bakgrunnen for fjerningen av poster fra de lukkede profilene til Melina Johnsen, Caroline Nitter og Johanne Nordeng, som i all hovedsak blir brukt til promotering av OnlyFans-innhold, er at VG har spurt Instagram om det som blir publisert på kontoene er i henhold til Instagrams retningslinjer.

– Vi har undersøkt kontoene som ble delt med oss og har funnet noe innhold som brøt med våre retningslinjer. Disse postene er derfor nå fjernet, sier Nordsted.

Bakgrunnen for VGs spørsmål har sitt utspring i Forbrukertilsynet som i desember sendte ut advarsler til 14 norske kontoer om deres markedsføring av OnlyFans-kontoer på Instagram.

VG har i en tidligere sak avdekket at flere av influenserne har fortsatt å promotere innhold fra OnlyFans på Instagram etter at de har fått advarsler.

«Faen til mas. Fokuser på litt viktigere ting er dere greie :) Folk tar selvmord hver dag og barn sulter overalt i verden» skrev Johnsen i en e-post 4. januar.

– Det er ikke til å legge skjul på at påvirkerbransjen er en sammensatt bransje, der det innimellom kan være utfordrende å føre tilsyn. De aller fleste påvirkere vi har dialog med, inkludert påvirkernettverk, ønsker imidlertid å opptre profesjonelt og innrette seg etter lovverket. Det er viktig at påvirkerne tar innover seg at de driver næringsvirksomhet og er underlagt regelverk. Videre at brudd på regelverket kan få konsekvenser, sier seksjonssjef i Forbrukertilsynet, Nina Elise Dietzel til VG.

Powered by Labrador CMS