– Det har vært sju hektiske, spennende og lærerike år i TV 2, og det er vanskelig å oppsummere alt.

Sarah C.J. Willand slutter i TV 2: – Det var bare snakk om tid

Gir seg i jobben som direktør for markedsføring, organisasjon og kommunikasjon, for å bli administrerende direktør i Cappelen Damm.

Publisert Sist oppdatert

Etter sju år i ledelsen i TV 2, slutter Sarah C.J. Willand i jobben som direktør for markedsføring, organisasjon og kommunikasjon.

Det opplyses i en pressemelding tirsdag.

– Vanskelig å oppsummere alt

– Det var bare snakk om tid før Sarah fikk en av toppjobbene i kultur-Norge. At det ble Norges største forlag gir mening for dem som vet hvem Sarah er, og kjenner hennes kvaliteter. Hun brenner for det publisistiske oppdraget, og er en svært god leder, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Wiland forlater TV 2 for å bli administrerende direktør i Cappelen Damm. Hun forteller at det er mange følelser når hun skal fortelle om dette.

– Det har vært sju hektiske, spennende og lærerike år i TV 2, og det er vanskelig å oppsummere alt. Jeg er stolt av det vi har fått til disse årene. Ikke minst hvordan vi har forvaltet samfunnsoppdraget vårt, og hvor mye TV 2 faktisk betyr, for så mange seere, sier hun.

For to uker siden ble det også kjent at Tor-Martin Torbergsen forlater TV 2. Den tidligere kommunikasjonssjefen i TV 2 går til Hydro, der han skal jobbe med kommunikasjon og myndighetskontakt i fornybardelen av selskapet.

– Ujålete, ærlig og klok

Willand legger vekt på den enorme digitale utviklingen TV 2 har vært gjennom siden hun kom til mediehuset.

– Det er et helt annet TV 2 i dag enn da jeg startet. Her har vi virkelig tatt sjumilssteg. Spesielt når det gjelder digitalisering, forretningsutvikling og organisasjonsutvikling. Jeg er takknemlig for alle disse årene, og føler meg privilegert som har fått jobbe med så mange kunnskapsrike og engasjerte kolleger. Det er jo folkene som gjør det vanskelig å slutte.

Lene Eltvik Vindfeld går inn i TV 2s toppledelse i stillingen som organisasjonsdirektør fra neste år. Hun får arbeidssted i Bergen.

Olav T. Sandnes sier han har hatt glede av Willands lederegenskaper i mange år, og mener hun har et helhetsblikk og evne til å få hele organisasjonen til å spille sammen, som han ikke har sett hos noen andre på det nivået.

– Også er hun befriende ujålete, ærlig og klok. Jeg vet jeg har mange med meg i TV 2 når jeg sier at Cappelen Damm er heldige som får henne som leder, avslutter Sandnes.

Erstatteren er klar

Rett etter at det ble kjent at Wiland går til Cappelen Damm, opplyses det at Lene Eltvik Vindfeld tar over etter Willand.

– Jeg ser frem til å være med å videreutvikle en svært kompetent organisasjon, og bli kjent med de flinke folkene i TV 2. Det kjennes også fint å vende tilbake til en bransje som er enda viktigere i dag enn da jeg forlot den, sier påtroppende organisasjonsdirektør, Lene Eltvik Vindfeld, i en melding.

Hun har erfaring fra Schibsted Norge, Bergens Tidende, og PWC, og starter i løpet av første halvdel 2023. Silje Glette er konstituert organisasjonsdirektør.

Powered by Labrador CMS