Pressesjef i Høyre, Cato Husabø Fossen, er nominert til årets verste stemme.
Pressesjef i Høyre, Cato Husabø Fossen, er nominert til årets verste stemme.

Cato Husabø Fossen nominert til årets verste stemme

– Det virker som Natt&Dag har sett for mange politiske dramaserier om skjult makt, mystikk og mørke bakrom, sier hovedpersonen selv. 

Publisert Sist oppdatert

«Cato Husabø Fossen er kommunikasjonsrådgiveren som har spunnet Høyres fortelling om Erna Solbergs aksjeskandale. Han er altså ikke bare ansiktet på at lugubre og annenrangs journalister endevender politikken som kommunikasjonsrådgivere for høyere lønn og anseelse – han er også ansiktet på årets store trend blant norske politikere: Å ødelegge tilliten det norske folk har til jobben de gjør.»

Det er de harde ordene som avisen Natt&Dag har satt på Høyres nye kommunikasjonssjef Cato Husabø Fossen.

Avisen er ute med sine nominasjoner for en rekke priser. 

– Utspekulerte strategier

Husabø Fossen er nominert til årets verste stemme, sammen med Subjekt-redaktør Danby Choi og justisminister Emilie Enger Mehl.

Osloprisen har funnet sted siden 1989, og Årets verste stemme har vært en del av prisutdelingen i flere av disse årene.

Til KOM24 skriver Husabø Fossen at norske politikere er i all hovedsak helt vanlige seriøse og hardtarbeidende folk som jobber for å påvirke samfunnet i den retningen de tror på

– Det virker som Natt&Dag har sett for mange politiske dramaserier om skjult makt, mystikk og mørke bakrom. Her fremstilles det som om politisk kommunikasjon i Norge handler om utspekulerte strategier, smarte og brutale triks. Det vil jeg si er godt spunnet av Natt&Dag, skriver han og fortsetter;

– Denne artikkelen tillegger oss som jobber i rådgiverfunksjoner rundt politikerne veldig mye makt, og skaper et inntrykk jeg ikke tror bidrar positivt til tilliten til det politiske systemet, dersom Natt og Dag er opptatt av den.

– Skeptisk til om det var bedre før

Han peker på at jobben hans er å legge til rette for best mulige arbeidsforhold mellom pressen og Høyres politikere. Og å bistå politikerne med hvordan de bør kommunisere for at pressen og velgerne skal forstå hva de vil, slik at velgerne får reelle politiske alternativer å velge mellom.

Husabø Fossen skriver at alle politiske partier driver med polemikk, og ønsker at den offentlige samtalen skal gå ut fra sine ord og sine perspektiver. Slik har det alltid vært, og dette er ikke noe nytt som har skjedd med at politikerne har fått rådgivere rundt seg

– Etter å ha sett de første episodene av Makta på NRK er jeg skeptisk til alle som mener at alt var bedre før, skriver han.

I nominasjonen bruker avisen en ganske krass ordbruk og kaller Husabø Fossen for en kuk ved flere anledninger. Det mener redaktør Geir Staurland er uproblematisk.

Ikke fått reaksjoner

– Det er helt vanlig å kalle ham en «kuk». Vi har i hvert fall hørt det fra en lang rekke kilder, skriver han.

Han skrive videre at deres motivasjon for å både kalle ham en kuk og si at han driver med radbrekking av demokratiet, handlet også om at Sindre Finnes-saken og Høyres oppførsel ikke har fått noen reelle politiske konsekvenser. 

– Det er blitt skrevet side opp og side ned, men det har likevel ikke vært nok. Derfor finner vi det rimelig å ta i bruk et enda krassere språk for å nå gjennom. 

Staurland skriver videre at de ikke har fått reaksjoner på språkbruken. 

– Vi har ikke fått reaksjoner på språkbruken vår, da dette er en ganske vanlig måte å omtale Cato på. Dessuten er de fleste av våre lesere, og offentligheten for øvrig, kjent med NATT&DAGS tilnærming og væremåte. 

KOM24 har spurt Husabø Fossen hva han mener om Natt&Dags språkbruk, men han vil ikke kommentere den.

Powered by Labrador CMS