Cato Husabø Fossen og Iris Tveten får nye roller i Høyre
Cato Husabø Fossen og Iris Tveten får nye roller i Høyre

Cato Husabø Fossen får ny rolle i Høyre

Flere interne endringer på gang i Høyre. 

Publisert Sist oppdatert

slutten av september ble det kjent at Daniel Torkildsen Lea hadde sagt opp sin stilling etter flere år som kommunikasjonssjef i Høyre.

Etter en rask prosess er det klart at stillingen ikke lyses ut, og at han blir erstattet internt. De følgende endringene trådte i kraft 1. november:

Får overordnet ansvar

Cato Husabø Fossen (31) er ny kommunikasjonssjef i Høyre. 

Han har vært pressesjef i Høyres stortingsgruppe siden 2020 og er en av Erna Solbergs nærmeste rådgivere. 

Nå får han også et overordnet ansvar for kommunikasjonsarbeidet både i stortingsgruppen og i partiet. Han fortsetter samtidig som pressekontakt for Solberg og som en del av hennes nære stab.

Iris Tveten (32) er ny informasjonssjef i Høyre. Hun har de siste årene vært nestleder for kommunikasjonsavdelingen, og var tidligere politisk rådgiver i Kommunaldepartementet under Jan Tore Sanner.

Som informasjonssjef får hun personalansvar for rådgiverne i kommunikasjonsavdelingen og et særskilt ansvar for internkommunikasjon i partiet.

Begge to vil fortsette å ha arbeidssted på Stortinget og være en del av Høyres administrative ledergruppe.

– Best i klassen

– Høyres kommunikasjonsrådgivere er best i klassen. Vi skal fortsette å være et sted der folk har det veldig gøy og lærerikt på jobb, og et sted som tiltrekker seg noen av de mest spennende kommunikasjonstalentene, sier Iris Tveten i en pressemelding.

Cato Husabø Fossen har følgende å si om sin nye rolle:

– De nye titlene medfører ingen revolusjon, men er mest en formalisering av den rollefordelingen vi i praksis har hatt en stund. Keep calm and carry on. Nå skal vi gi alt frem mot stortingsvalget i 2025, med mål om et størst mulig Høyre og en ny regjering i Norge, sier han i den samme pressemeldingen.

Solberg er fornøyd

Høyre-leder Erna Solberg sier i pressemeldingen at hun er godt fornøyd med løsningen.

– Cato har tung kommunikasjonsfaglig bakgrunn fra journalistikken og fra å ha jobbet med meg i flere år, noe han heldigvis også skal fortsette med. Iris har solid og allsidig erfaring fra mange ulike roller i stortingsgruppen, regjeringsapparatet og før det igjen Unge Høyre, sier hun og fortsetter: 

– Sammen er de svært godt rigget for å lede kommunikasjonsarbeidet vårt, gi råd til politikere både på Stortinget og ute i landet, og være gode ledere for medarbeiderne våre, sier Høyre-lederen.

Powered by Labrador CMS