Nicolai Østeby og Henrik Bjørøen har begge fått jobb i Høyre. Østeby i et engasjement, mens Bjørøen forlater en jobb i Nucleus hvor han har jobbet med mediehåndtering og innsalg for kunder.
Nicolai Østeby og Henrik Bjørøen har begge fått jobb i Høyre. Østeby i et engasjement, mens Bjørøen forlater en jobb i Nucleus hvor han har jobbet med mediehåndtering og innsalg for kunder.

Høyre ansetter flere nye rådgivere – henter fra Nucleus

Henrik Bjørøen (27) og Nicolai Østeby (20) begynte 2. januar som kommunikasjonsrådgivere i Høyres stortingsgruppe.

Publisert Sist oppdatert

De er to av flere som noen uker før jul fikk jobbtilbud fra Høyres kommunikasjonsavdeling. 

– Vi søkte i utgangspunktet etter to nye kollegaer, men det høye nivået på kandidatene gjorde at vi underveis i prosessen bestemte oss for at det var flere her vi veldig gjerne ville ha. Henrik og Nicolai har første dag i dag, så kommer vi tilbake med flere personalnyheter om noen uker, forteller Høyres kommunikasjonssjef Cato Husabø Fossen i en pressemelding.

Begge to skal jobbe med utadrettet kommunikasjon og pressearbeid på tvers av alle politikkområder. 

Henrik Bjørøen går fra PR-byrået Nucleus der han har jobbet med mediehåndtering og innsalg for kunder. 

Før det arbeidet han for Civita med politisk utredning, analyse og kronikker. Han har mastergrad i statsvitenskap fra UiO med fordypning i politisk kommunikasjon, og skrev blant annet bacheloroppgave om rusreformen. 

I Høyre er han ansatt i en fast stilling og skal særlig konsentrere seg om helsepolitikk og skolepolitikk. 

– Henrik har en god og kreativ penn, og når han kombinerer det med et ektefølt engasjement for liberalkonservative verdier og for at Høyre skal vinne valg, blir den faglige summen veldig bra. At han i tillegg til studier og andre jobber har arbeidet som BPA for en rullestolbruker i sju år, vitner om stor arbeidskapasitet og at det ikke bare er tekstene hans som har hjertet på riktig sted, sier Husabø Fossen i pressemeldingen.

Nicolai Østeby kommer fra Høyres egne rekker. Han vant Unge Høyres elitekurs i 2021, har vært fylkesleder i Agder Unge Høyre og sitter nå i Unge Høyres sentralstyre.

Fra høsten 2022 til høsten 2023 jobbet han som regionrådgiver i Agder Høyre og særlig tett opp mot ordførerkandidat Mathias Bernander i Kristiansand. Sommeren 2022 var han også praktikant i stortingsgruppen han fremover skal jobbe fulltid for.

Østeby er ansatt i et fulltidsengasjement ut august med mulighet for forlengelse, og skal primært fokusere på arbeid- og sosial og finans.

Powered by Labrador CMS