– Uansett hvor jævlig det blir, skal det ukrainske folket og Zelensky som president komme seg gjennom denne forferdelige situasjonen sammen. Han uttrykker enorm verdighet og overbevisning i talene sine, sier Live Bressendorf Lindseth.

Mener Ukrainas president er en «moderne helt»: – Står fjellstøtt sammen med folket sitt

Live Bressendorf Lindseth omtaler den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, som en moderne helt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Han er ekstremt troverdig, sier Live Bressendorf Lindseth om den ukrainske presidentens kroppsspråk, til KOM24.

Hun har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Kondor, og har blant annet gitt ut bøkene «Vis meg ditt kroppsspråk – og jeg skal si deg hva du oppnår» og «Kroppspråkets makt».

– Han er veldig tydelig og viser at han er sterk i sin tro på at ukrainere kan stå imot russisk aggresjon. Han brenner av respekt og kjærlighet, og viser med hele sin sterke karisma, og hele sitt kroppsspråk at han ikke vil gi seg. Og det at han står sammen med folket og ikke flykter, gir enda mer troverdighet når han taler.

En moderne helt

Bressendorf Lindseth synes han stadig blir mer trygg på sine oppgaver som statsleder.

– Han virker enda mer innbitt og bevisst at det ukrainske folket skal stå sammen. Og det høster han stor respekt for, sier hun.

Kroppsspråkeksperten omtaler han som en moderne helt.

– Slik har det alltid vært at de som ikke flykter ved første øyeblikk, men blir stående i vanskelighetene og det uforutsigbare, får en heltestatus. Det som er så sterkt med president Volodymyr Zelenskyj, er at alle skjønner at dette er en uhyre skremmende situasjon, likevel står han der fjellstøtt sammen med folket sitt.

På denne måten gir han mye til folket sitt og bidrar til å gi dem en tro på at de skal klare det.

– Jeg tror kroppspåket hans gir ukrainere det lille ekstra i en tid hvor de trenger en leder som virkelig står tydelig fram.

Minner om Churchill

Bressendorf Lindseth synes det blir feil å si at dette er noe han har lært seg.

Dette kommer innenfra, og det er det som gjør han så overbevisende og modig. Ingen klarer å «fake» det i lengden. På et tidspunkt vil man bli avslørt.

Hun mener alle kan bli karismatiske, det handler om å utstråle ekte følelser slik Zelensky gjør i denne situasjonen.

– Han viser mot og en genuin glød. Og han blir enda mer spesiell fordi han plutselig bare dukket opp på arenaen. Uten å sammenligne for mye, minner hans motivering av ukrainere litt om Churchills appeller til sine landsmenn under andre verdenskrig da han ga håp til engelskmennene. Uansett hvor jævlig det blir, skal det ukrainske folket og Zelensky som president komme seg gjennom denne forferdelige situasjonen sammen. Han uttrykker enorm verdighet og overbevisning i talene sine.

Hadde han spilt, ville det allerede vært avslørt. Vi skanner ubevisst personer vi lytter til og får umiddelbart en «magefølelse» om noe ikke stemmer, og da blir man lett avslørt.

– Det er uhyre viktig å utstråle sikkerhet akkurat nå, og det gjør han. Spesielt i vanskelige situasjoner, må ledere fremstå sterke og klare.

Et gult og blått tonefall

Hun vil ikke bruke ordet heldig, men sier det er bra at det er han som leder det ukrainske folket.

– Det er viktig for moralen. Han flykter ikke, men han står der sammen med dem. Han uttrykker sine budskap med hele seg, med stor intensitet, og viser en enorm vilje til å slåss for det han tror på.

Den uttalte kommunikasjonen mener hun er vel så viktig som det han kommuniserer med kroppsspråk.

– Det går hånd i hånd, og må spille på lag. Skal man formidle budskap overbevisende kan man ikke snakke for fort. Alle må ha mulighet til å oppfatte det som sies. Sier man noe som er spesielt viktig, er det ofte lurt å ta en pause slik at de som lytter får tid til å absorbere budskapet, før man går videre.

Ord som tjener hensikten og holder moralen oppe er nøkkelord for gode formidlere.

– Det er også noe med tonefallet hans som oser av varme.

Ubevisst tar stemmebåndene våre farge av følelsene våre.

– Stemmen hans formidler varme for Ukraina, og det kommer tydelig fram. Man er ofte tjent med et litt dypere tonefall når man alvor formidler. Og hans kjærlighet til landet er med på å gjøre at kroppsspråk og tonefall føles gult og blått.

Powered by Labrador CMS