Vålerenga og Clear Channel mot rasisme.

Vålerenga og Clear Channel med ny kampanje mot rasisme

Vålerenga og Clear Channel slår seg sammen om en holdningskampanje mot rasisme.

Publisert

I kampanjen deltar flere store Vålerenga-profiler som viser frem et stort, rødt kort med teksten «Gi rasisme rødt kort».

Som klubb har Vålerenga hatt et eget initiativ mot rasisme i flere år. Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og supportere.

– Supporterne til Vålerenga slet på den tiden med dårlig rykte, og hadde interne grupperinger som ønsket å spre vold og rasisme. Klubben og supporterne tok et oppgjør med, og et klart standpunkt mot, vold og rasisme gjennom fotballturneringen Fargerik Fotball, forteller daglig leder i Vålerenga Samfunn, Jannicke Aas, i en pressemelding.

Kampanjen ble først vist på Intility Arena søndag 8. oktober, da Vålerenga tok imot Brann, og avsluttes med en større markering i forbindelse med kampen mot Rosenborg søndag 29. oktober. Kampanjen skal gå på Clear Channels digitale skjermer i hele Oslo.

– Dagens fotballverden har et behov for å fostre de unge inn i en mer inkluderende fotballverden. Vi vet at vi har en svært sterk kanal for å nå de unge. Dermed har vi også et ekstra stort ansvar overfor dem. Fremtidens fotballspillere og supportere fortjener en inkluderende fotballkultur fri for rasisme, sier Dennis Højland Nyegaard, country manager i Clear Channel.

Powered by Labrador CMS